Dini iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, esnaflar da bayram hazırlıklarını başladı. Fiyatların normal seviyelerde ve indirimli halde olduklarını belirten esnaflar yoğunluğun az olmasından şikayet etti.
Birçok ünlü markanın ürünlerini sattıklarını belirten Mağaza Müdürü Olcay Kocayıldız, fiyatların mali krizlerden dolayı vatandaşlar için indirime gittiklerini söyledi. Kocayıldız, şunları ifade etti:
“Son zamanlarda yaşanan mali krizlerden dolayı fiyatlarda düşüş göstermiş bulunmaktayız. Fiyatlarımız yüzde elli ve yüzde yetmiş olarak kadın ürünlerinde indirimli haldedir. Kurban Bayramı yoğunluğu henüz başlamadı. Stoklarımız yoğunluk için hazır durumda”


 
"Kimse 'Fiyatlar arttı' demesin"

Ürün çeşitliliği ve stoklarının doluluğuyla Kurban Bayramı'na hazır olduklarını söyleyen esnaf Enver Keleş, vatandaşları alışverişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyararak şöyle konuştu:
“Ekibimizle Düzcelilere hizmet vermeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Yoğunluğumuz gayet güzel. Fakat halkımızı son günlere bırakmamaları konusunda uyarıyorum. Son gün yoğunluğunu yaşamamaları için, aradıkları ürünleri daha rahat bulmaları ve daha rahat alışveriş yapmaları için hem vatandaşlarımız hem de esnaf için son güne bırakmamalarını önemli olarak görüyorum. Fiyatlarımız normal seviyede, piyasa oturmuş durumda. İndirimler de devam ediyor. Sirkülasyon açısından fiyatlar aşağı çekilmiş durumda. Kimse ‘bayram geldi fiyatlar arttı’ demesin. Böyle bir şey yok!”


 
Bir diğer esnaf Fatma Akarsu, yoğunluğun yavaş yavaş başladığını belirtirken şunları kaydetti:
“Yoğunluğumuz yavaş yavaş başladı. Stoklarımız şu an yeterli fakat taleplere göre yeniliyoruz. Fiyatlarda da seri sonu ürünlerde indirime gittik.”


 
Bayram döneminde beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Emre Yamanoğlu, şöyle konuştu:
“Şu an tek tük müşteri geliyor. Bayram dönemi için beklentimiz yüksek. Yoğunluk artar diye tahmin ediyoruz. Stoklarımız gayet yeterli. Genel olarak dolardan dolayı fiyat yükselmesi de oldu. Ama şu an piyasa normal. Enflasyonun da düşmesi gerekiyor biraz daha.”



HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: T.AKARSU