Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip Covid – 19 salgını, insanlar arasında hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbir ve kurallara aldırış etmeyen Düzceliler, bugün yine kendilerini sokağa attı. İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak başta olmak üzere Düzce’de cadde ve sokaklarda deyim yerindeyse insan seli yaşandı.

Kimse Korona’ya aldırış etmedi

Düzce’de vaka sayısının her geçen gün artmasına aldırış etmeyen vatandaşların, salgını umursamaması tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Salgın tehdidine aldırış etmeyen Düzceli vatandaşlar, hiçbir şey yokmuş gibi banka ve PTT kuyruklarında bekleyerek, alışveriş yaptı.

Banka ve PTT önlerinde kuyruk bekleyen vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymadı

Ramazan Bayramı’na birkaç gün kala finans problemini çözmek için banka ve PTT Şubesi’ne akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sırada bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaması dikkatlerden kaçmazken, banka ve PTT’de görevli güvenlik görevlileri vatandaşlara sık sık sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Ama ne yazık ki sırada bekleyen vatandaşlar, bu uyarıları dikkate almadı.

Cadde ve sokaklar ana – baba gününe döndü

Bayram alışverişine çıkan Düzceliler, cadde ve sokakları ana – baba gününe çevirdi. Düzce’de başta İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak olmak üzere, tüm cadde ve sokaklarda insan kalabalığı yaşandı.