Düzce’de inşaat sektörünün öncü firması ALG Constructions yine çok konuşulacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Sektördeki 25 yıllık tecrübesi ile Düzce’ye mega yatırımlar kazandıran şirket, şimdi de şehrin gelmiş geçmiş en büyük yatırımı için kolları sıvadı.

Kervan Kavşağı’nda 50 bin metrekare alan üzerinde kurulacak yeni yaşam alanı ve AVM’nin detaylarını anlatmak için bu sabah D-100 Karayolu Hacıdayı Sofrası’nda basın mensupları ile bir araya gelen ALG Constructions Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, sohbet eşliğindeki kahvaltının ardından ‘mega’ projesinin tanıtımını yaptı.

“Düzce’mizin bu projeye ihtiyacı var”

Düzce’nin en büyük projesini tanıtmak için basının karşısında olduğunu belirten Algün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Düzce’mizin bu projeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ve uzun zamandır bunun üzerinde çalışıyoruz. Düzce’mizde ve bu bölgede olmayan nitelikte alışveriş ve yaşam merkezini içeren Düzce’nin merkezinde inşa edilecek bu projeyi Düzce halkına tanıtmak istiyoruz. Dolayısıyla projemizi geliştirirken de Düzce halkımızın fikirlerine önem vererek onları da içine alarak geniş kapsayıcı bir proje olsun istiyoruz. İki metropol kent arasında bulunan Düzce’de vatandaşların çevre illere gitmelerine gerek kalmadan Düzce’mizde alışveriş yapmalarını sağlamak istiyoruz.”

“Bu projenin en büyük özelliği şehir merkezinde olması”

Diğer şehirlerde alışveriş merkezlerinin genellikle şehrin dışında inşa edildiğine dikkat çeken ALG Constructions Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, “Bu tür büyük alışveriş merkezleri şehirlerin dışında yapılmak durumunda kalıyor çünkü alan yok. Fakat biz bunu Düzce’de yakaladık. Bu projenin en büyük özelliği şehir merkezinde olması. Projemiz hem yaya hem de bisiklet yolu projesi nedeniyle bisikletle ulaşıma ulaşıma da uygun.” dedi.

“Kervan Kavşağı’nda yeni nesil yeşil bir AVM olacak”

Yeni yaşam merkezinin konumu ve sosyal donatılarını anlatan Algün, “Projemizi Kervan Kavşağı’nda 50 bin metrekare alan üzerinde kuruyoruz. Projemiz, yeni nesil AVM özellikle pandemi sonrasında insanların beklentilerini karşılayabilecek nitelikte olacak. Hem stabil hem de açık bir alandan oluşan yeni nesil yeşil bir AVM olacak. Bu proje 3 bloktan oluşuyor. Blokların bir tanesi otel ve bu otel 5 yıldızlı bir otel olacak. İkinci blok ise ofis bloğumuz olacak. Bu ofisler business ofisler olacak. 3 bloğumuz ise nitelikli rezidans konutları içinde barındıran konut bloğu ve alışveriş merkezinden oluşan bir kompleks yapı. Alışveriş merkezinde sıradan markaların olduğu değil böyle uluslararası marka olmuş daha büyük firmaları buraya getirmeyi hedefliyoruz. Konseptimiz bu çizgide olacak.”

“Artık dışarıdan insanların Düzce’ye gelmesini istiyoruz”

“İnşallah bölgenin cazibe merkezi konumuna getirmeyi hedefliyoruz.” diyen Algün, “Artık alışveriş için Düzce’nin dışına çıkmak değil dışarıdan insanların Düzce’ye gelmesini istiyoruz. Oteller, rezidanslar, AVM ve ofisler düşünüldüğünde burada 3 bin kişi istihdam sağlayacak. Bu da çok önemli. Düzce’deki çok büyük bir açığı kapatacak.”

“Cumhuriyetimizin 100. yılında açılış kurdelesini kesmeyi düşünüyoruz”

Yaklaşık 6 ay gibi bir süre içerisinde projeye ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini belirten Algün, “İnşallah 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında açılış kurdelesini kesmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.