Cumhurbaşkanı Murat Kumpil ve heyeti 23-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye’de olacak.

Kafkas dernekleri tarafından davet edilmesi üzere, Cumhurbaşkanı Murat Kumpil ve beraberindeki üst düzey yöneticilerden oluşan heyet resmi temaslar için 23 Nisan 2019 tarihinde Ankara’ya gelecek.



Bu kapsamda Ankara’da TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Çerkes milletvekillerinin yanı sıra, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ile de görüşmeler yapılacak.

Kumpil, ziyaretleri ardından, Ankara, Düzce ve İstanbul’da düzenlenecek programlarda halkla buluşturacak.



24 Nisan’da Düzce’ye gelecek

Cumhurbaşkanı Kumpil’in, 24 Nisan akşamı Düzce’ye geleceğini belirten Düzce Çerkes Adıgey Derneği Başkanı Özcan Çakmakçı, gerçekleşecek olan protokol trafiği hakkında şunları söyledi:

“4 bakanı, 2 rektörü, 6 idarecisi ve muhtelif işadamlarıyla birlikte Düzce’mizi ziyaret edecekler. Bu ayın 24’ünde, Ankara’dan çıkış yapılacak. Gece saat 23.00 sıralarında ilimize teşrif edecekler. Bu karşılamada bulunmak isteyen vatandaşlarımıza da duyuru yapmak istiyoruz. Yarın akşam saat 22.00’da araçlarla bir karşılama yapmak istiyoruz.”
Cumhurbaşkanı’nın ziyaret trafiği



Sabah saatlerinde Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirecek olan Kumpil, temaslarına Düzce Üniversitesi’nde devam edecek.

Vatandaşların üniversiteye ulaşımında Anıtpark Meydanı’ndan otobüsler kaldırılacağını dile getiren Çakmakçı, burada da bir takım etkinlikler olacağını duyurdu:

“Rektörümüzü, ilgili iki rektör ve Cumhurbaşkanı Kumpil ziyaret edecekler. Ardından vatandaşlarımız aynı otobüslerle Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’ne götürülecekler. Burada da çeşitli etkinlikler ve hediye takdimleri yapılacak. Buradaki 2 saatlik merasimden sonra da Sakarya’ya geçecekler. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliklere davet ediyoruz.”



“Kültür şölenine sahne olacak”

Abhaz toplumu olarak etkinliklere katılım göstereceklerini dile getiren Düzce Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet, gerçekleştirilecek etkinikler hakkında şunları söyledi:

“Düzce’de yaşayan kardeşlerimiz, Düzce Halkı’nın bizim yanımızda olmasını temenni ediyoruz. Köprübaşı’nda kültürümüzü yansıtan etkinlikler gerçekleştirilecek. Bir kültür şölenine sahne olan bir etkinlik olacak. Müzisyenimiz Gülcen Altan, Düzce’mizin tanıtımında yer alan 70’lik Delikanlılar Azar Grubu ve kültürümüzün diğer objeleri de yer alacak. Düzce’de yaşayan, temsil ettiğim Abhaz Derneği üyelerinin bu etkinliklerde yer almasını istiyorum. Kendilerini davet ediyoruz.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU