Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Seyyar Pazarcılar Odası ile Sebze ve Balıkçılar Odası başkanlarına şikayetlerinden dolayı destek verdi. Kayıkçı, pazaryerinin büyüklüğünün Türkiye’nin başka hiçbir yerinde olmadığını ifade ederek yapılması gerekenleri anlattı.Pazaryerinin mevcut yerinde kalmasından yana olduklarını söyleyen Kayıkçı, pazaryeri için geniş alanların şart olduğunu belirtti.

Başkan Kayıkçı pazaryerinde en önemli sorunların trafik olduğunu aktararak neler yapılabileceği noktasında görüşlerini ifade etti. Kayıkçı, “Pazaryeri alanı yarı yarıya düşürülerek katlı olarak yeniden düzenlenebilir. Açılan alan otopark olarak değerlendirilebilir. Ya da pazaryerinin Mergiç kısmında bulunan boş alana pazarcılar için otopark oluşturulup giriş çıkışının kontrolü sağlanabilir.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Cumhuriyet Mahallesi’nde yapmayı planladığı semt pazarı konusunda doğru bir adım attığını belirten Kayıkçı, yapılması planlanan pazaryerinin Düzce’nin ilerleyen zamanlarında doğacak ihtiyacına cevap vereceğini dile getirdi.

Haber;Y.SEVER