Koronavirüs salgını  nedeniyle Düzce Valiliği talimatları doğrultusunda eczaneler, medikaller, marketler ve tüm gıda sektörleri dahil olmak üzere Düzce Ticaret İl Müdürlüğü, Haksız Ticari Uygulamaların önüne geçmek maksadıyla İl ve İlçeler de denetimlerine devam ediyor.

Yapılan denetimlerde marketlerde, satışa sunulan sebze-meyve ve diğer gıda maddelerinin fiyat etiketleri ile alış-satış fiyatlarının kontrolleri yapılıyor.

Ayrıca denetimlerde, esnafın hijyen  kurallarına uyduğu, koruyucu önlemleri almış olduğu görülürken  vatandaşlara ise "Sosyal Mesafe" kuralına uymaları konusunda bilgiler  veriliyor.Haksız Fiyat Artışı tespit edilen yerlerde vatandaşların, Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden ve ALO 175 hattından başvuru yapabilecek.

Son olarak yapılan denetimlerde yetkililer, marketlerde her 10 metrekareye 1 müşteri olacak şekilde planlama yapılması, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşların ve çalışanların maske ile girmeleri, müşterilere tek kullanımlık poşet eldiven verilmesi hususlarında işyeri sahipleri tarafından gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi konusunda  uyarılarda bulundu.