29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Düzce’de coşku ile kutlandı. Kutlamalar, saat 09.30’da tebrik töreni ile başladı. Düzce Valiliği makamında cumhuriyetin 96. yıldönümü nedeniyle tebrikler Vali Dr. Zülkif Dağlı tarafından kabul edildi.



Düzce Anıtpark Meydanında devam eden törene Düzce Valisi Zülkif Dağlı, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.
 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı konuşma yaptı. Yaptığı konuşmasında Cumhuriyetin 96. Yılını kutlayarak şunları söyledi: “600 yıllık bir cihan devletinin üzerinde yükselen bu genç Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini ilk günkü şevkle, heyecanla ve azimle sürdürüyoruz. Bugünde 2023 vizyonuna odaklanarak yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız. Anadolu’da ki bin yıllık varlığımızı ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefinden asla taviz vermeyeceğiz. Devletin tüm kurumlarıyla milletimiz ile beraber emin adımlarla ilerleyeceğiz. Biliyoruz ki siz halkımızın bu yoldaki azim ve kararlılığı en büyük teminatımızdır. Bu duygular ile Cumhuriyetimizin 96. Gurur yılını kutlayarak başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Tüm Türkiye’nin Cumhuriyet bayramını kutluyorum.”


 

Törende Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” ve “Yanındayız Mehmedim” gösterileri izleyenler ve protokol üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Düzce Jimnastik ve Düzce Güreş ekiplerinin yapmış olduğu gösteriler izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.
 



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları mehteran takımı ve tören geçişinin ardından son buldu.