Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Resmi Gazete'de yayınlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi'ne göre Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atanırken, Batman İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan ise Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz'e yeni görevinde başarılar diledi.

Er yaptığı yazılı açıklamada, üst düzey bürokratların ülke çapında tayin ve terfisinin bürokratik gelenekler içerisinde son derece olağan vakalar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"İlimizin Emniyet Müdürü Sayın Hüseyin Deniz'in de bu çerçevede tayini çıkmış olup yerine Sayın Mehmet Ali Akkaplan atanmıştır . Öncelikle Sayın Akkaplan’a şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Marifetlerin iltifata tabi olması ilkesine inanan bir partinin mensubu olarak, Emniyet Müdürümüz Sayın Hüseyin Deniz'e görev süresi boyunca göstermiş olduğu dengeli ve verimli çalışmalar için teşekkür ediyor, özellikle ilimiz başta olmak üzere ülkemizin kanayan yarası olan madde bağımlılığı ve ilintili suçlarla alakalı göstermiş olduğu duyarlı calışmalar sebebi ile tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Gönül isterdi ki sizin gibi başarılı bir emniyet bürokratı ile Düzce'de daha uzun süre çalışabilelim. Ama yeni görevinizin de size hayırlı olmasını dilemek ve başarılar temenni etmek de bize düşen sorumluluk olarak görülmektedir."

İYİ Parti İl Başkanı Er, açıklamasının sonunda bir de temennide bulundu. Er, "Tüm illerde olduğu gibi Düzce'nin de üst düzey bürokraside yakaladığı, bundan sonra yakalayacağı uyumun hizmet üretme açısından içerdiği önemin farkındalığı çerçevesinde en azından Sayın Valimiz Zülkif Dağlı’nın ilimizdeki görevini devam ettirmesini umuyoruz. Çok uzun zamandır 'uyumlu ve şeffaf' yönetim taleplerini karşılayan tüm bürokratlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Haber:C.ÜSTÜNER