24 Mayıs Pazar günü yani yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı, bir önceki bayramlara hiç benzemeyecek. Koronavirüs salgınına karşı alınan sıkı tedbirler nedeniyle bu bayram her zamankinden farklı ve buruk geçecek.

Büyüklere bayram ziyaretleri yapılamayacak, sarılıp ellerinden öpülemeyecek. Çocuklar bayramlık kıyafetlerini evlerde de olsa giyecek ama sokaklarda güle oynaya gezemeyecek, bayram şekerlerini toplayamayacak. Salgının yayılma riskine karşı getirilen sokağa çıkma yasağına bağlı olarak herkes evinde kalacak. Büyükler her bayram art arda çalan kapı zilinin bu bayram sessiz kalmasına, küçükler ise kapı kapı bayram şekeri toplayamayacağına üzülecek. Sadece çikolata şeker değil, çocuklar bayram harçlığı da alamayacak.

Türk örf ve adetlerinde bayram ziyaretleri çok önemli yer tutsa da sağlık için bu gelenek bu Ramazan Bayramı’nda evlerden görüntülü sohbet olarak gerçekleştirilecek.

Şimdi tek temenni gelecek bayramda büyükler ziyaret edilsin, çocuklar bayram kıyafetini giyip dışarı çıksın, bayram harçlığı alsın, şeker ve çikolata toplasın…