Düzce’de Kadın konulu söyleşi Ticaret ve Sanayi Odasında  gerçekleşti. TOBB Kadın Girişimcilerinin düzenlediği söyleşiye Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen, Düzceli iş kadınları ve çok sayıda kadın vatandaş katıldı.




Söyleşi öncesinde Uluslararası yarışmada Türk bayrağını dalgalandıran genç sporcular kendilerine destek veren TSO yetkililerine ve Düzceli iş insanlarına teşekkür ettiler. Mevlana Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin Türkiye’nin dış ülkelere bağımlılığını azaltmak amacıyla yürüttükleri proje ile başarı gösteren kız öğrencilere çiçek takdim edildi. Öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür konuşmasını ise İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal yaptı.
Programda kadınların iş gücüne katılım oranı, siyasetteki ve eğitimdeki nüfus oranı konulara değinildi.

 AY “ KAVRAM KARGAŞASI VAR “
Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Düzce kadınların karşılaştığı zorluklar ve toplumda kadına atfedilen rollere açıklamasında yer verdi. Ay, konuşmasında: “Aslında bizim ülkemizde kavram kargaşası yok. İstismara biz ne diyoruz yapılmasını istemediğimiz her türlü eylemdir. İstismar bu olayda genel bir kavramdır. Cinsel tacizde temas olmadan bir kişinin kendine yapılmasını istemediği size yapılacak her türlü söylem cinsel tacize girer. Kız çocuğumuz otobüse biner arkaya gider adam ısrarla onu takip eder. Sonra ne olur bu kız bana iş attı. İşte bunun gibi olaylar. 15 yaşından küçük olan hiçbir bireyin rızası olamaz. Ailesi de onun adına rıza belirtemez.  Cinsel istismar kişinin kendine yapılması istenmeyen davranışların bütünüdür. Düzce’de kadının durumu nedir? Bugüne kadar irite olduğum tek söz Burası Düzce’dir. İnsan hakları kişiye özgü haklardır. Ben Düzce Barosu’na bağlı olarak 28 yıldır avukat mesleği yapıyorum. Hiç kimsenin benim kadın kimliğim üzerinden beni ezmesine izin vermem. 2016 yılında baroya aday olduğumu duyurduğumda bana ama sen kadınsın tepkisi geldi. Bugüne kadar kimse bana kadın avukatım diye bir söz söylememişti bugüne kadar. O seçimde anladım ben kadın olduğumu. Her halde psikolojik şiddetin tamamını gördüm. Sırf kadın olduğum için mobing uygulandı bana. Toplum size bir rol  model belirliyor. Bu baro sana oy vermez kadın bir başkan seçmezler “ diye açıklamada bulundu.

DÜZCENİN ‘NİN İLK KADIN VEKİLİ
Düzce’nin ilk kadın milletvekili olan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Kız çocuklarının okullara açılan kapılarını kolaylaştırırsak kadının güçlenmesini de sağlamış oluruz” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Düzce hem lojistik anlamda hem coğrafi anlamda iyi yerlerde. Fiziksel şiddet rakamları modern dünyada da çok yüksek derece. Düzce bana göre ortalamanın yüksek olduğu yerlerden birisi. Meslekte kadın ve erkeğin cinsiyeti olmadığı gibi kötülüğünde erkek veya kadını yok. Şiddeti evet erkeklerden görüyor kadınlar. Düzce her yönüyle güzel ve gelişmiş bir şehir. Üniversite de Düzce için çok önemli. Kadının güçlenmesi dediğimizde bir sürü şey konuşuruz ama bana göre hepsinden önemli parametre eğitim. En önemli fırsat eşitliği aracı eğitim. Kız çocuklarının okullara açılan kapılarını kolaylaştırırsak kadının güçlenmesini de sağlamış oluruz."