Düzce merkeze bağlı Nalbantoğlu Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nun arkasında kalan kanal yolu üzerinde kepenk açan esnaflar ile vatandaşlar uzun süredir asfaltlanmayan yollarından şikayetçi…

Araçların kontrolsüz ve hızlı seyretmesinden kaynaklı toz kalkmasından ve sokağın köstebek yuvasına dönmesinden muzdarip olan vatandaşlar çözümü kendi imkanları ile sağladı.



Nasıl bir çözüm yolu bulacakları üzerine düşünen vatandaşlardan oto yıkama işi yapan Tayfun Eren’in aklına gelen fikirle yola halı serdi. Akşam saatlerinde getirilen halılar bozuk sokak üzerine boylu boyunca serildi.



Toza engel olsun insanlar yavaş geçsin”

Konuyla ilgili olarak Tayfun Eren yollarından gelen, geçen araçların tozunu yemekten bıktıklarını belirterek şöyle konuştu:

“12 senedir burada esnafım gelen geçen araçların tozunu yemekten bıktık usandık. Belediyeye müracaat edildi, dilekçeler verildi fakat asfaltlama sezonumuz bitmiştir diye söylendi. 12 seneden beri biz bu çileyi çekiyoruz. Kahveci olan esnaf arkadaşımızla benim fikrimdi. İnsanlarda yavaş gitmediği için akşama kadar toz yuttuğumuz için mecbur bu çözümü bulduk. İnsanların tepkileri halımı yıkayacaksınız? şeklinde oldu bizde en azından çukurlara ve toza engel olsun insanlar yavaş ve dikkatli geçsin diye böyle bir şey yaptık.”



Haber: E.K.DURSUN
Görüntü: T.AKARSU