Tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de koronavirüs salgını vakası gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Salgınla mücadele kapsamında Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha toplantısında, halkın yoğun olarak bulunduğu şehir merkezindeki bazı cadde ve sokaklar, yayaların giriş ve çıkışına kapatılmıştı. Bu durum Gaziantep Caddesi’nde ki bazı esnafların tepkisine yol açtı.

Gaziantep Caddesi Ümit Sokak esnafı, “Devlet bizim işyerimizi kapatmak için, bize baskı uyguluyor. Ticaret yapamıyoruz.” diyerek tepki gösterdi.

“Sokağın giriş çıkışları kapatıldığı için müşterilerimiz gelmiyor”

Caner Akçay isimli esnaf, “Devlet bize izin verdi ve biz işyerimizi kapatmadık. Ama sokağın giriş çıkışları kapatıldığı için müşterilerimiz gelmiyor. Buradaki bütün esnaf arkadaşlar, iş yapamaz hale geldi. Elbette ki bu karar koronavirüs tedbirleri kapsamında alındı. Ancak, maske takanların sokağa alınması gerekiyor. Devlet bize iş yerinizi kapatın diye baskı uyguluyor.” dedi.

“Biz de evimize ekmek götürmek için çalışıyoruz”

Esnaf Enes Taşdan ise, “Ben burada çay ocağı işletiyorum. Sokak kapalı olduğu için müşterilerimize çay veremiyoruz. Bence sokağın tamamen kapatılmaması gerekirdi. Kontrollü şekilde giriş çıkışlara izin verilebilirdi. Biz de evimize ekmek götürmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, bazı esnaflar  müşterilerine kurulan barikatın arkasından satış yaparken, bazı vatandaşların ise işyerlerine gitmesine güvenlik güçleri tarafından izin verilmedi.