Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı 2019 Değerlendirme Toplantısı, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Emniyet Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının %50 oranında azaltılmasına yönelik olarak hayata geçirilen 2011 – 2020 yıllarını kapsayan Eylem Planı kapsamında 2019 yılının ilk 6 ayını değerlendirildi.

 “Yaya Öncelikli Trafik Yılı Projesi” kapsamında yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu noktalarda eksik olan yatay ve dikey işaretlemelerin tamamlanması hususunda yapılan çalışmalar ele alınırken, ışıksız okul ve yaya geçitlerine “Önce Yaya” görsellerinin çizilmesi hususunda yapılan çalışmalar ve yaya önceliğine ilişkin polis ve jandarma birimlerince Karayolları Trafik Kanunu gereğince yapılan işlem sayıları konuşuldu.



“Bu Yolda Hep Birlikteyiz Projesi” kapsamında trafik hizmetleri branşı dışında trafik kuralı ihlal tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilen personel sayısı ile Seyir halinde cep telefonu ile görüşme, Trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme, makas atma ve emniyet kemeri kullanmama maddeleri gereğince yapılan işlem sayıları gündeme alındı.

Ayrıca, cep telefonu, aşırı hız, yakın takip ve hatalı şerit değiştirmeden kaynaklı kazalar gibi konularda hazırlanan kısa filmlerin araç sürücüsü ile araç içerisinde bulunanların izlemesini sağlamak amacıyla oluşturulacak “Yaşam Tüneli” hakkında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

Personelin motivasyonunu artırmak amacıyla, trafik güvenliğinin sağlanmasında üstün gayret gösteren 3 trafik personelinin “Başarı Belgesi” ile ödüllendirilmesi konuları ,le toplantı sona erdi.
Toplantı sonrasında kurumlar tarafından 2019 yılı ilk 6 ayı verileri doğrultusunda Temmuz – Aralık döneminde alınacak trafik tedbirleri değerlendirildi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU