Düzce iş dünyasını sallayan söylenti! Uzun süredir Düzce'deki yatırımını sonlandıracağı konuşulan Standard Profil'in D-655 Karayolu üzerindeki fabrika arazisini satmak üzere bir şirketle masaya oturduğu ileri sürüldü.

Dünya çapında markalara sızdırmazlık üretimi yapan Standard Profil Grubu'nun Düzce Fabrikası ile yol ayrımına geldiği söylentilerini, son yıllarda artan işçi çıkarımları kuvvetlendirmişti. Yüzlerce işçiye bir mesajla 'İşinize son verilmiştir' denilerek hakedişlerini ödeyen fabrika yönetiminin, aylardır İç Anadolu Bölgesi'nde sürdürdüğü yeni fabrika yeri arayışlarını nihayete erdirdiği iddia edildi.

Kulaktan kulağa yayılanlara göre; yeni bir ilde yeni bir yapılanmaya gitme kararı olan Standard Profil, Konuralp mevkiinde bin 800 metrekarelik bir alanda kurulu bulunan fabrika yerini ise bir firmaya satma arifesinde...

Çok geniş bir alanda bulunan fabrika arazisinin AVM olarak değerlendirileceği gündeme gelirken, kentin köklü bir sanayi kuruluşunun yatırımına son vermesi halinde yüzlerce vatandaş da işsiz kalacak.

1979 yılında sadece 5 çalışanla Düzce'de üretim yolculuğuna başlayan ve bugün bin 281 çalışanla 7 ülkeye üretim yapan fabrikanın faaliyetini durdurma kararı alıp almadığı ve satış söylentileri için şimdi gözler fabrika yönetiminde...

Haber: S. ÜNSAL