Düzce’de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek'i anma ve anlatma programı gerçekleştiriliyor.



Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde yaklaşık 30 şehirde 2 bine yakın öğrencisiyle “Yazar Okumaları” yapan Anadolu Mektebi’nin 24-26 Nisan tarihlerini kapsayan “Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek” programı Düzce il merkezindeki bir otelde başladı.  



Anadolu Mektebi’nin koordinesinde gerçekleşen ve ortakları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek programına, il protokolü ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Düzce’de eğitim gören öğrenciler ile eğitimcilerin yanı sıra Anadolu Mektebi mensubu 12 ilden yaklaşık 100 öğrenci ile 40 panelist katıldı.



Türk edebiyatının üstatlarından kabul edilen Necip Fazıl Kısakürek’in üç gün boyunca Düzce’deki öğrencilere ve edebiyat severlere anlatılacağı programda Anadolu Mektebi öğrencileri  Kısakürek’in birçok eserini ve onun hakkında yazılmış belli başlı eserleri okudu. Akademisyen ve yazarlar tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in farklı özellikleri öğrenciler ve edebiyat severlere anlatıldı.



Düzce’nin kültür hayatına, faaliyetlere katılan öğrencilerin de düşünce dünyasına önemli katkılar sağlaması hedeflenen program da ayrıca tiyatro etkinliği ve kültür geziler de gerçekleştirilecek.
Program yarın saat 20.00’da Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı Başkent Tiyatrolarından “Bir Adam Yaratmak” isimli tiyatro ile devam edecek.

Haber: C.ÜSTÜNER