19 Eylül Gaziler Günü'nde tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de anma programı düzenlendi. Düzce Valiliği tarafından hazırlanan program çelenk sunma töreniyle başladı.



Törene Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, partilerin il başkanları, gaziler ve vatandaşlar katılım sağladı.



 

Anıtpark’ta Atatürk Anıtı'na sırasıyla Düzce Valiliği, Düzce Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi tarafından çelenklerin sunulmasının ardından tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.



"Çünkü gazilerimiz vurulunca değil unutulunca ölürler"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verid:

“Malumunuz olduğu gibi milli mücadele döneminin mucizelerinden olan Sakarya Meydan Muharebesi‘nin zafer ile kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 yılında rahmet ve minnet ile yad ettiğimiz Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik ünvanı tevcih edilmiştir. Bu nedenle 19 Eylül Gaziler Günü olarak anılmaktadır.19 Eylül Gaziler Günü Türk Kahramanlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde taçlandırıldığı, 19 Eylül Gaziler Günü Kurtuluş Savaşı‘nda, Kore’de, Kıbrıs’da savaşan muharip gazilerle , Türkiye Cumhuriyeti‘nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğurunda vatan hainleri, terör örgütlerine karşın kahramanca savaşan asker ,polis ,güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını kahramanca siber eden tüm malül gazilerin şeref günüdür. Üzerinde yaşadığımız cennet vatan kadar toprak olmayı hak etmiş başka toprak yoktur. Çünkü cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin asil kanlarıyla hamur olmuş gölgesinde hür yaşadığımız şanlı bayrağımız renklerini bu kanlardan almıştır. Dolayısıyla aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti‘nin temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu nedenle her makamda hakkı , her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan kahraman gazilerimize yüce Türk Milleti‘nin yüksek ve ahlaki özellikleriyle vefa duygusu göstermeliyiz. En değerli varlıkları olan canlarını vermekten korkmayan ve mangal yürekli olan bu kahramanlar minnet ve şükran ile anılmalıdır. Çünkü gazilerimiz vurulunca değil unutulunca ölürler.“

 


Nefesoğlu’nun konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle Anıtpark meydanındaki tören son buldu.



Akabinde saat 12:30'da Kalıcı Konutlar Muharrem Sancaklı Huzurevinde gazi ve şehit yakınlarına yemek organizasyonu düzenledi. 

Haber: C. ÜSTÜNER