Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün 17. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin dört bir yanındaki OSB Başkanlarının, delegelerinin katılımıyla gerçekleşti. Genel kurulun açılışına Düzce’den de isimler katılım sağladı.  

OSBÜK 17. Olağan Genel Kurulunda, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşova OSB Mütevelli Heyet Üyeleri, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sivrikaya da bulundu.

Genel Kurulun açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, organize sanayi bölgelerinin Türkiye için öneminden bahsederek, Türkiye’nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefinde girişimci ve sanayicilere büyük görev düştüğünü söyledi.



Türkiye’nin geniş ve gelişmiş bir OSB tecrübesine sahip olduğunu belirten Varank, “Bu süreç içinde, OSB’lerimiz, Türk sanayisinin dünyayla entegre olmasını ve rekabet gücümüzün artmasını sağlayacak bir vizyona, hamd olsun kavuştular. Kendilerini büyütmekle kalmadılar, sanayimizin büyümesinde de lokomotif görevi üstlendiler.” ifadelerini kullandı.

OSBÜK, istişare ile büyüdü

Yeniden başkanlığa seçilen Memiş Kütükcü ise konuşmasında, organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisinin lokomotifi olduğunu, OSBÜK olarak bu gücü daha da arttırmak için sahada çok güçlü çalışmalar yürüttüklerini anlattı. OSBÜK’ün son dönemde aldığı yolu ve yaptıkları çalışmaları aktaran Kütükcü, “OSBÜK Yönetim Kurulu olarak hiçbir zaman olumsuzluğa odaklanmadık. Çözüm odaklı baktık, çözümün güçlü bir paydaşı olmaya çalıştık. Yaptığımız tüm çalışmalarda istişareye önem verdik ve bu istişarede de bereket gördük. İnşallah bundan sonra istişare mekanizmalarımızı daha da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedef: Yeni nesil OSB’ler

Konuşmasında Türk sanayisine daha fazla katkıda bulunmak amacıyla çalışmalara aralıksız devam edeceklerini de vurgulayan Kütükcü, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile yeni ve daha yüksek katma değer üreten bir sanayileşme modelinin peşindeyiz. Daha sürdürülebilir, daha fazla refah üreten bir büyüme modeli için buna ihtiyacımız var. Yarım asırdan fazladır bu ülkenin planlı sanayileşmesine hizmet eden, Türkiye’nin en başarılı üretim rejimi haline gelen, gururumuz olan organize sanayi bölgelerimiz için de artık yeni modeller, yeni başlangıçlar zamanı. Artık yeni nesil OSB’ler inşa ederek OSB’lerimizi sanayicilere sadece altyapı ve arazi hizmetleri sağlayan yapılar olmaktan çıkaracağız. OSB’leri sanayicinin ortak sorunlarına, ortak hizmetler üreten daha güçlü merkezler haline getireceğiz.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER