Düzce’nin vizyon projeleri kavuşması için başkanlık koltuğuna oturduğu ilk günden bu yana Ankara nezdinde girişimlerini sürdüren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bu çabalarının meyvelerini toplamaya başladı.

Çevre illerdeki gibi parmakla gösterilecek düzeyde projelerin şehre kazandırılmasını isteyen Özlü, kurmayları ve şehir plancıları ile yaptığı toplantıların ardından bakanlıkların kapısını çalmıştı. Bu doğrultuda Özlü’nün Düzce için hazırladığı ve sosyal hayata önemli ölçüde canlılık getirmesi amaçlanan 2 mega projesine devletten destek karşılıksız yani hibe olarak geldi.

Yaklaşık 4 aylık süreç içinde Asar Suyu ve Konuralp Projeleri için kaynak oluşturmaya çalışan Başkan Özlü, Ankara'da yürüttüğü görüşmelerden müjde ile döndü.

Asar Deresi ve çevresinde yapılacak rekreasyon alanı (AK Proje) için 2 Milyon TL, Konuralp Tarihi Alan Projesi için ise 1,5 Milyon TL hibe desteği aldı. Toplam da 3,5 Milyon TL hibe ile projelendirme aşamaları tamamlanacak ve Asar deresi için çalışma başlatılacak. 

Proje kapsamında Asar ve Karaca dereleri Melen Su Park ile birleştirilerek 16 kilometrelik su ve yeşil koridor oluşturulacak. Ayrıca proje kapsamında dere kenarlarında sosyal yaşam alanları, spor alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanları, yaya ve bisiklet yolları yapılacak.

Kısa süre içinde fizibilite çalışmaları başlayacak proje için ulusal düzeyde yarışma düzenlenerek ve uygulama etaplar halinde hayata geçirilecek.

Tarihi Konuralp Projesi için 1,5 milyon TL

Konuralp'in turizme kazandırılması, sahip olduğu potansiyelin doğru işlenerek yerli ve yabancı turizme ulaştırılması adına başlatılan çalışmaların devamı niteliğinde hazırlanan proje için de kaynak sorunu ortadan kalktı. Tarihi 2000 yıl öncesine dayanan Konuralp için ilk olarak "Tarihi Konuralp Bölgesi Yönetim Ofisi" kurularak bölgede yapılacak çalışmaların planı oluşturuldu.

Bölgede yapılacak kalkındırma çalışmalarına kaynak olarak hibe edilen 1,5 Milyon TL sokak sağlıklaştırma, cephe düzenlemeleri, restorasyon, turizm yatırımlarının desteklenmesi ve Tarihi Roma Köprüsünün ortaya çıkarılmasında kullanılacak.

Haber: H. DURNA