Düzce Valiliği tarafından yürütülen ‘Final Dissemination Event’ kapsamında “Let’s Destroy Barriers for Vocational Inclusion of Immigrants-LEDBVI” projesi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
Akçakoca’da bulunan bir otelde düzenlenen organizasyona; 20 yurtdışı katılımcı, Düzce ve civar illerdeki 100 Milli Eğitim Müdürlüğü, KOSGEB ve Göç Müdürlüklerinden gelen katılımcılar ve 5 farklı ülkeden gelen 15 proje ortak kurumlarından gelen katılımcılarla yaklaşık 120 kişinin katıldı.



Göçmenlerin daha iyi bir iş arama süreci için dil becerilerini geliştirmeyi ve sahip oldukları işleri daha etkin bir şekilde yürütmelerini amaçlayan “Let’s Destroy Barriers for Vocational Inclusion of Immigrants-LEDBVI” projesi ile iş gücü piyasasında daha hızlı ve sağlıklı yer alabilmeleri için girişimciliklerini arttırmayı da hedefliyor.

Türkiye Ulusal Ajansı destekli mesleki eğitim stratejik ortaklık projesi koordinatörü Düzce Valiliği olmakla birlikte Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara KOSGEB Genel Müdürlüğü, Çek Cumhuriyetinden GLAFKA s.r.o, İspanya’dan INFODEF, Avusturya’dan IIB özel kurumları ve İtalya’dan LEUTEC üniversitesi projede ortak olarak yer alıyor.



Proje kapsamında dil becerilerini geliştirmek için 5 farklı dilde dil öğrenme modülleri, açık öğrenme platformu, pratik el kitapçığı ve göçmenlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan girişimcilik müfredatı da hazırlandı.

Haber: İ.İ. AYDOĞDU