Sosyal işlerden sorumlu Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’nin göreve gelmesi ile birlikte belediyenin sosyal faaliyetlerinde yeni bir dönem başladı.

Belediyenin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı yardımları koordine etmenin yanında ihtiyaç sahiplerine korona salgını öncesi sık sık yaptığı ziyaretlerle gönülleri fetheden Gösterişli, Düzce’de yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ağabeyi olarak görülüyor.

Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Belediyesi Kültür Müdürü Numan Şirin, BELMEK Koordinatörü İlknur Bahar ve Basın Sorumlusu Feride Güçlü ile birlikte Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti.

“Salgın nedeniyle sosyal çalışmalara ağırlık verdik”

Gösterişli, ziyaret sırasında, Düzce Belediyesi’nin Ramazan ayındaki sosyal faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.

Düzce Belediyesi’nin pandemi nedeniyle sosyal çalışmalara ağırlık verdiğini söyleyen Gösterişli, “Koronavirüs salgını nedeniyle, belediyemiz diğer hizmetlerine aksaklık olmamak üzere ara verdi. Şu anda halkımızın talepleri doğrultusunda sosyal belediyecilik hizmetleri veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, halkımıza içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle gıda yardımlarında bulunuyoruz. Bu yardımlarımız Ramazan ayı süresince devam edecek.” diye konuştu. 

“Halkımızın maskelere daha kolay ulaşmaları için muhtarlıklarımız aracılığı ile dağıtım yapıyoruz”

Düzce Belediyesi’nin imalatına devam ettiği maskeler ile ilgili de bilgi veren Gösterişli, üretimde günlük 10 bin hedefini aştıklarını söyledi.  Gösterişli, “Salgın nedeniyle, dezenfektan çalışmalarına ve halkımızın daha kolay ulaşabilmesi için maske üretimimize devam ediyoruz. Maske üretimi için Kültür Merkezimizde, atölye kurduk. Bu atölyede, belediye personelimiz ve gönüllülerimiz maske üretimine devam ediyor. Biz bu işe başladığımız da günde 10 Bin maske üretimi hedefliyorduk. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki, üretimde 10 binin üzerine çıktık. Bu konuda Sayın Bakanımız ve Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü yoğun bir çaba harcıyor. Ürettiğimiz maskeleri, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak veriyoruz. Bunun dışında halkımızın maskelere daha kolay ulaşabilmeleri için, muhtarlıklar aracılığı ile dağıtıma devam ediyoruz. Tüm bunların dışında, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, halkımıza içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle gıda yardımlarında bulunuyoruz. Bu yardımlarımız Ramazan ayı süresince devam edecek.” diye konuştu.