Düzce Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında İYİ Partili meclis üyelerinin AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş hakkında önerge teklifinde bulunmuştu.
İçeriğinde Güler Güneş’in yakın arkadaşına torpil yaptığı iddiası, Düzce Belediyesi’ne ait kadınlar lokaline Iraklı, Suriyeli ve Afgan erkeklerinin girebilmesi gibi birçok iddianın bulunduğu önergeye Güneş yazılı ve sözlü açıklamada bulunacağını belirtmişti.

AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, 03.09.2019 Salı (bugün) yazılı açıklamada bulunarak hakkında yöneltilen sorulara cevap verdi.

“Asla böyle bir cevap vermedim”

Önergede yer alan Güler Güneş’in Düzce Belediyesi’ne ait Kadınlar Lokali’ne farklı günlerde giden kadınların “AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna “evet burası” diyerek cevap verdiği doğru mu? sorusu üzerine Güneş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna asla ‘Evet burası’ şeklinde bir cevabım olmamıştır. Söz konusu lokal Düzce Belediyesi tarafından siyasi parti ve kimlik ayrımı yapılmadan tüm Düzceli kadınların kullanımına açık bir yerdir.”

“Böyle bir diyalog olmadı”

Kadınlar Lokali’nde çalışan kadınlara ‘Size sorulduğunda gönüllü çalışıyoruz deyin. Ben size birkaç aya kadar belediye şirketlerine aldıracağım’ dediği soru önergesine ise Güneş açıklamasında şöyle yanıt verdi:

“Önergede ifade edildiği şekilde bir konuşma hiçbir zaman olmamıştır. Zira Ayşe Kaya ve Sibel İlhan yıllardır bu lokalde çalışmaktadır. Asiye Kaymak ise TYP girişli çalışmaktadır.”

Güler Güneş’in Kadınlar Lokali’nde Ramazan Ayı’nda çalışan kadınlara ‘Fazla mesailerinizi ben ayarlayacağım’ dediği ve daha sonra ‘Ben cebimden mi ödeyeceğim’ dediği iddiasına ise şu yanıtı verdi:

“Kadınlar Lokali’nde Ramazan Ayı’nda çalışan iki personele iki farklı zamanda lokalin kazancından 700+700 toplam 1400 TL mesai ücreti ödemesi yapılmıştır.”

“İşe alım sürecinde dahlim yoktur”

Güler Güneş, AK Parti Kadın Kolları’ndan arkadaşı olan Emine Alkan isimli kadını belediye şirketlerinden birinde işe aldırıp Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcı yaptırdığı konusuna ise şu ifadelerde bulunarak açıklamasında yer verdi:

“Emine Alkan bahsedildiği gibi müdür yardımcısı olarak değil, Düzce Belediyesi’ne ait İNTAŞ A.Ş yeni adı ile BELKA adlı şirkete büro personeli olarak alınmıştır. Önergede yer aldığı
şekilde bir görevi ve yetkisi bulunmamaktadır. İşe alım sürecinde dahlim yoktur.”

 
 “Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri alındı”

AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, kadınlar lokaline Suriye, Irak ve Afgan kökenli erkeklerin sokulduğuna dair iddialar üzerine şunları söyledi:

“Kadınlar lokalinde mesai saatleri dışında Ramazan ayına özel bu hizmete ayrım gözetilmeksizin Düzce’de yaşayan ihtiyaç sahibi herkese verilmiştir. Herhangi bir ayrım yapılması söz konusu değildir.”
 
Düzce Belediyesi’ne bağlı lokalin genel giderleri ve içeride sunulan ürünlerin bedelinin kimler tarafından ödendiğine yönelik yöneltilen soruya yayımladığı yazılı açıklamasında yanıt veren AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, şu ifadelerde bulundu:

“Kadınlar Lokalinin Gelir-Gider işlemleri Düzce Belediyesi tarafından yönetilmektedir. Ürünler, lokalin kendi geliri ile alınmaktadır.”
 
Güler Güneş, İHH Kadın Kolları görevi sebebiyle yaptığı faaliyetlerde belediyeye ait kadınlar lokali ve diğer imkanların kullanıldığına dair iddialar üzerine şu yanıtı verdi:

“İHH Kadın Kolları Başkanlığı’ndan 2017 yılının Haziran ayında ayrıldım. Kadınlar Lokalinin tüm Düzceli kadınların hizmetinde olması ve sosyal faaliyetler konusunda her kesime yardımcı olunması sebebi ile birçok STK, kurum tarafından kullanılmıştır.

Lokal bugüne kadar; KYK öğrencileri kitap okuma etkinliği, Deniz Atı Derneği, Romanlar Derneği, Kent Konseyi Kadın Meclisi, STK toplantıları, Hafızlar Derneği (EHAD), İHH Yetim çocuklara iftar, nişan, düğün, kına gibi hizmetler vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza hizmet vermektedir.’

Haber: H. DURNA