Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir evde olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yapılan düzenleme ile belirlenen bir gün ve saat dilimi içerisinde sokağa çıkma izni verildi.

Sokağa çıkma izninin verilmesinin ardından 0-14 yaş arası çocuklar bugün Düzce’de ikinci kez sokağa çıktı. Aile bireyleri ile sokağın tadını çıkaran çocuklar, güneşli havanın tadını çıkarttı.

Düzce’de cadde ve sokaklar, bugün çocuk sesleri ile şenlendi. Sokağa çıkma yasağının esnetilmesi ardından 0-14 yaş grubundaki çocukların da yer aldığı üç grup için sokağa çıkma izni getirilmişti. Bunun ardından Düzce’de 0-14 yaş arası çocuklar bugün ikinci kez sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

“Sokağa çıktığımız için çok mutluyuz…”

Aile bireyleri ile birlikte bugün sokağa çıkarak hem temiz havanın tadını çıkartan, hem de bayramlık kıyafetler alan çocuklar mutluluklarını öncü mikrofonlarına dile getirdi. Sokağa çıktıkları için mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, “Bugün çok mutluyuz. Doya doya gezeceğiz. Dışarıda virüs olduğu için dışarıya çıkamıyoruz” dediler.

“Hem temiz hava aldık, hem de alışveriş yaptık…”

Çocukların aileleri ise, “Bugün bir hafta sonra tekrar çocuklarımızı temiz havaya çıkarttık. Çocuklarımız, evlerde bunalıyor, hep dışarıya çıkmak istiyor ama çıkartamıyoruz. Bugün hem temiz hava aldırmak, hem de alışveriş yapmak için dışarıya çıktık. Bu nedenle çocuklarımız kadar bizler de mutluyuz” diye konuştu.