Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminin düzenlediği Düzce 1. Hamsi Festivali Anıtpark Meydanı’nda kurulan stantlarla başladı. Karadeniz’in yöresel yemekleri ve mutfak kültürünün tanıtıldığı festivale Düzceli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Trabzon ekmeğinden laz bögeğine, pekmezden hamsili pilava kadar birçok lezzetin satışa sunulduğu festivalin ilk gününde, gençlerin bir araya gelerek horon oynaması renkli görüntülere sahne oldu
“Cumartesi ve pazar günü hamsi dağıtımımız olacak”

Festivalde stant açan Trabzonlu Tekin Bayrak, Öncü Haber mikrofonuna şöyle konuştu: “Trabzon’dan dün geldik. Tezgahımızda karalahana çorbamız var. Bölgemize özel bir çorbadır. Hamsili pilavımız var Trabzon’a özeldir. Kuzu tandırımız var. Trabzon et kavurmamız var. Et ve ürün olarak her şeyi Trabzon’umuzdan getirdik. Akçaabat köftemiz var dünyaya kendini duyurmuş bir köftemiz. Laz böreğimiz de var. Hamsi ve köy sütlacımız da akşama gelecek. Trabzonsporlular Derneği adı altında bütün değerlerimizi Düzce’ye getirdik. Bütün Düzceli vatandaşlarımızı bekliyoruz üç gün boyunca buradayız. Cumartesi ve pazar günü hamsi dağıtımımız olacaktır.”

“Düzceli halkımıza hizmet için buraya geldik”

Trabzonlu Melek Bilgin şunları dile getirdi: “Trabzon Beşikdüzü Abdallı köyünden geldik. Düzceli halkımıza hizmet için buraya geldik. Her şeyimiz doğaldır. Ekmeklerimiz doğal ve katkısızdır. Yaklaşık olarak 7,8 kilo gelmekte ekmeklerimiz. Tam buğday unundan üretilmiştir. Parça şeklinde satış yapmaktayız.”

“Trabzon’un değerlerini Düzce’ye getirdik”

Yine Trabzon’dan gelen Ferdi Dilli şunları dile getirdi: “Trabzon’dan geliyoruz. Trabzon’un değerlerini Düzce’ye Düzceli vatandaşlarımıza getirdik. Tereyağımız var, mıhlamalı peynirimiz var, kavurmamız, tulum peynirimiz, eski kaşarımız ve birçok has ve özel ürünlerimiz var. Bütün Düzceli halkımızı standımıza bekliyoruz. Kalitenin gerçek özü Beşikdüzü.”

“Pestil, köme, sucuklu ve fındıklı ceviz…”


Trabzonlu Erdal Kılıç şunları dile getirdi: “Gümüşhane’mizin özel ürünlerini Düzce’ye getirdik. Pestillerimiz, kömelerimiz, sucuklu ve fındıklı cevizlerimiz, keçiboynuzu, dut, incir, kara üzümlü, dut sarması gibi birçok ürünümüz var. Bütün Düzceli hemşehrilerimizi bekliyoruz.’’

“Düzceliler bu lezzeti tatmalı”


Trabzonlu Zeliha Şen şunları dile getirdi: “Kaşarlı, peynirli, sade ve patatesli olmak üzere çeşit çeşit gözlemeler yapıyoruz. Giresun’dan geldik buraya. Düzceli insanların buraya gelmesi ve bu lezzeti tatmaları lazım.”


HABER: E. DÜZEN