Hafta sonu ülke genelinde sıcak havalar etkisini gösterdi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hafta sonu en yüksek sıcaklık ile en düşük sıcaklıklar ölçüldü. Buna göre geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’nin en sıcak yeri Düzce oldu.

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde hafta sonu hava sıcaklığı 35.5 dereceyi görerek Türkiye’de en yüksek hava sıcaklığı oldu. Kaynaşlı’yı Kocaeli Dilovası 34.6 ile izlerken, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde hava sıcaklığı ise 34.5 olarak ölçüldü. Dördüncü sırayı Sakarya’nın Adapazarı ilçesi 34.4 derece ile alırken, Yalova Termal 34.2 derece ile beşinci, İstanbul Tuzla 33.3 derece ile altıncı oldu.

En düşük hava sıcaklığı ise Kart’ta 17 derece ile ölçüldü. Türkiye’nin sıcak yöreleri olarak bilinen Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da hava sıcaklıkları 32 dereceyi, Antalya, Aydın, Muğla, İzmir, Balıkesir, Siirt, Eskişehir, Bursa ve İstanbul’da da sıcaklıklar 30 derece olarak ölçüldü. Ankara, Sivas, Kayseri, Konya, Erzurum, Van ve Afyonkarahisar’da da hava sıcaklıkları 22 ila 24 deresi arasında ölçüldü.

(İHA)

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr