Düzce Belediyesi, şehir merkezini şantiyeye çevirdi. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ‘artık tamir, bakım, onarım yılı bitti. Şimdi şehri yeniden inşa etme zamanı, her yeri şantiyeye çevirme zamanı…’ şeklinde ifade ettiği gibi belediye ekipleri, şehrin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Park

Saha ekiplerinin aralıksız yürüttüğü alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Konuralp’te bir mahalleye daha çocuk oyun grubu montajını 2 gün içinde tamamladı. Mahalle parklarının yapımı belirlenen çalışma planı çerçevesinde hız kesmeden devam edecek.

550 metre mezarlık duvarı

Aziziye Mezarlığında çalışma yapan ekipler mezarlık çevresinde 500 metre uzunluğunda yeni duvar inşası yaptı. Mezarlık çevre güvenliği konusunda büyük önem taşıyan duvar yapımı şehir merkezinde ihtiyaç duyulan noktalarda uygulanacak.

Muhtarlık binaları

Başkan Dr. Faruk Özlü’nün göreve başladığı günden itibaren 6 tanesinin yapımı tamamlanarak muhtarların kullanımına sunulan hizmet binalarının 6 tanesi için de yeni ihale yapıldı. 2 tanesi bitirilen binaların yapımı devam ederken çevre düzenleme işlemleri de eş zamanlı olarak yürütülüyor.

İtfaiye yenileniyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün itfaiye teşkilatında yapılacak yenilikler kapsamında teşkilat bünyesinde bulunan iki kamyonun gerekli teknik malzemelerle donatılması konusunda yaptığı girişimler sonuçlarını verdi. Yangın müdahale aracı olarak hazırlanmak üzere İzmir’e gönderilen kamyonlardan ilk fotoğraflar da Başkan Özlü’ye ulaştı. 2 adet kamyon tipi itfaiye aracı yapılan çalışmalarla üst yapısı 6 ton su ve 300 litre müdahale köpüğü kapasiteli olacak şekilde hazırlanıyor. Ayrıca her iki araca dakikada 3 ton su sağlayacak ithal pompa donanımı sağlanıyor. Başkan Özlü’nün yepyeni bir itfaiye teşkilatı müjdesini vermesi ile birlikte itfaiye hizmetlerinde kalitenin artırılması ve yenileme çalışmaları süreç içinde devam edecek.

Sokak hayvanlarının yaşam alanı

Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde yüzlerce sokak hayvanı, tedavi görmeye ve rehabilite edilmeye devam ediyor. Merkezde günde 15 köpek kısırlaştırılırken hayvan severlerin de sahiplenme talepleri karşılanıyor.

Düzce Belediyesi Sokak hayvanlarını korumaya yönelik yaklaşım ve çalışmalarını sürdürüyor. Kurtsuyu’nda bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde yüzlerce köpek tedavi görürken, sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasının önüne geçmek amacıyla her gün 15 köpeği kısırlaştırma işlemi yapılıyor. Tedavi gören köpekler, kısırlaştırma işleminin ardından en az 21 gün süre ile müşahede altında kalıyor. Daha sonra Hayvan Hakları Koruma Kanunu gereğince doğal yaşam alanına bırakılan köpekler gördükleri tedavi sayesinde daha uysal bir yaşam sürdürüyor.

Haftada 5 sahiplendirme

Veteriner İşleri Müdürlüğü ayrıca talep halinde hayvan severlerle sokak hayvanlarını da buluşturuyor. Haftalık ortalama 5 köpek sahiplendiren Veteriner İşleri Müdürlüğü, barınakta bulunan tüm sokak hayvanlarının gerekli tedavi ve aşılarının yapıldığını aktardı. Veteriner İşleri Müdürlüğü yalnızca barınakta bulunan sokak hayvanlarının değil, sokaklarda bulunan tüm hayvanların da ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir çalışma planı üzerinden hareket ediyor. Şehrin belli noktalarına yerleştirilen beslenme odaklarının temizlik, bakım ve mama takviyeleri düzenli olarak yapılıyor.

10 metre genişliğinde yeni yol

Öte yandan Düzce Belediyesi yeni yol açma çalışmalarında Beyciler Mahallesinde devam ediyor. Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Beyciler Mahallesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yol açma çalışmaları kapsamında Beyciler Mahallesi’nde 300 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde yolun açılması için ağır iş makineleri çalışma yaptı. Şehir yapılanmasının kontrollü biçimde yapılması amacıyla yürütülen çalışmalar Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ile koordineli şekilde muhtelif mahallelerde devam edecek.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr