Düzce Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, sendika üyeleri ve eğitim çalışanları ile bir araya geldi.

Hep birlikte yemek yiyen davetlilerin, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nı okuması ile program başladı.

Programda kürsüye çıkan konuşmacılar sendikanın çalışmaları ve misyonu hakkında bilgi verdi.

“Eylemlerde en önde biz vardık”

Geçmiş dönemlerde farklı sendikalar içerisinde yer aldıklarını ve toplantılarda eğitim çalışanlarının sorunlarına dair adımlar atılmadığını belirten TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel şu şekilde konuştu:

“Üye olduğumuz bu sendikalar, bizleri eylemlere davet ediyordu. Bunları unutmadık. Hep birlikte bu sendikaların yaptığı eylemlere katıldık. Eğitim çalışanları olarak en ön saflarda yer aldık, pankart açtık, döviz kaldırdık, slogan attık. Peki biz bu siyasi sendikaların eylemlerine katılarak, ne diyorduk? ‘Eğitim ve öğretim hazırlık ödeneğimiz arttırılsın. Ek ders ücretlerimiz arttırılsın. Sınav başlarındaki ücretlerimiz arttırılsın.’  İçinizde şu anda bu istekleri karşılanan var mı? Biz bunları sorgulamadık. Eylemlerde en önde biz vardık. Gazı en çok biz yedik. E biz ne aldık.”

“Verdiğimiz haklı mücadeleyi sürdürmekteyiz”

Sendika hakkında bilgi veren TEÇ-SEN Düzce İl Temsilcisi Turgut Güner ise şunları söyledi:

“Hiçbir siyasi partiye dayanmayan, hiçbir ideoloji peşinde koşmayan, sadece üyelerinin hakkını korumak için var olan bir sendikayız. Bizim amacımız eğitim çalışanlarının haklarını savunmaktır. Bizler Düzce olarak bu varoluş mücadelesinde çığ gibi büyümeye başladık. Mensubu olduğumuz sendikayı büyüterek, haklarımız için verdiğimiz haklı mücadeleyi sürdürmekteyiz.”

 “Yola revan olduk”

Gerçekleştirilen toplantı ardından Öncü Haber’e konuşan Genel Başkan Demirel, sendikanın çalışma prensipleri ve yapısı hakkında bilgi verdi:

“Hiçbir siyasi kimlik gözetmeksizin, sadece eğitim çalışanı kimliği ile birlikte hak ve adalet yolculuğuna çıktık ve herkesi davet etmek için bugün buradayız. Türkiye genelinde 10 bin üyeyi geçmiş, siyasal sendikacılığa hayır diyerek eğitim çalışanlarını bir araya getiriyoruz. Buradaki amacımız, bu güne kadar gasp edilmiş hakların geri iadesi. Bu günden sonra kaybedilecek hakların geri kazanılması isin biz TEÇ-SEN olarak yola revan olduk.”

“Saplantılı sendikacılıktan çok sıkıntı çektik”

Kendileri için herhangi bir il veya görüş ayrımı olmadığını belirten Demirel, siyasal misyonu bulunan sendikaları hedef alarak şunları söyledi:

“Siyasal saplantılı sendikacılıktan çok sıkıntı çektik. Acıları ortak, dertleri ortak, sorunları ortak olanların, kalpleri ortak atanların mücadelesi de ortak olması gerekmektedir. Biz kimsenin siyasi düşüncesi ile ilgilenmiyoruz. Eğitim çalışanlarının bir araya geldiğinde ne yapabileceğini göstermek istiyoruz ve gösteriyoruz. Bizim için Düzce, Bolu, Sakarya, Adana, Edirne yok. Tüm Türkiye’yiz. Hep birlikte bir mücadele başlattık ve bu mücadele İnşallah başarıya ulaşacaktır.”

“Keşke yıllar önce girmiş olsaydım”

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan ve TEÇ-SEN Kadın Kolları Başkanı Ayfer Atik ise mensup olduğu sendika hakkında şunları söyledi:

“İyi ki bu sendikadayım. Keşke buraya yıllar önce girmiş olsaydım. Kendimi evimde hissediyorum. Bu yemeği düzenleyen sendika başkanımıza, bizi ziyaret eden genel başkanımız ve üyelerimize, böyle bir ortamı bize sağladıkları için çok teşekkür ediyorum.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU