Küçük yaşta geçirdiği SMA yani gevşek bebek sendromu hastalığıyla savaşan Emirkan Acar, tek başına hareket etmekte zorluk çekiyor. Emirkan’ın en büyük hayali ise polis arabasına binerek polis arabasıyla gezmek.

Emirkan’ın bu isteği aldığı özel eğitimde öğretmeni olan Emrah Arar tarafından emniyet yetkililerine bildirildi ve emniyet ekipleri de Emirkan’ın bu hayalini gerçekleştirmek için harekete geçerek Emirkan’ı sevindirdi.

Polis otosu ve motoruyla Emirkan’ın yayına giden ekipler, hasta çocuğun biraz olsun mutlu olmasana katkıda bulundu. Emirkan’ın annesi Serap Acar da yaptığı konuşmada “Polis aracına binme hayali vardı. Bunu gerçekleştiren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.  

“Öğrencimize de acil şifalar dileriz”
Emirkan’ın öğretmeni Emrah Arar ise şu ifadelere yer verdi:

“Öğrencimiz bize böyle bir hayali olduğunu söyledi. Bizde emniyetteki ekiplere rica ettik. Polis araçlarını ve polis motorlarını çok seviyordu. Kendisini polis otosuna bindirdik, polis motoruna bindirdik ve bu şekilde inşallah evine götüreceğiz. Duyarlı oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Öğrencimize de acil şifalar dileriz.”

Konuşmaların ardından SMA hastası Emirkan, polis ekipleri tarafından önce motora bindirildi ve daha sonra polis arabasına bindirilerek gezdirildi. Gevşek bebek sendromu olarak da bilinen SMA hastalığı, çocukluk döneminde kendini gösteren genetik bir rahatsızlıktır. Hareket sinir hücrelerinden kaynaklı olan SMA, kas hareketlerini kontrol eden sinir sisteminin tahrip olmasıyla kasların erimesi ve zayıflaması şeklinde tanımlanabilir.

Haber: M. AYDIN