Hayvan hakları, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgilendirme ve sunumların yapıldığı Düzce Hayvan Hakları ve Yasalar Çalıştayı, bugün Düzce Belediyesi Meclis Binası’nda gerçekleştirdi. Çalıştayda, Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Dursun Altıntaş ve Ulviye Dikmen açılış konuşmaları yapıldı.
 
Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkanı Timur Ugan da yaptığı konuşmada Düzce’de yaşanan sel felaketine ilişkin geçmiş olsun dileklerini ileterek şöyle konuştu:

“Akçakoca’da sel nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hızla kirlettiğimiz dünyamızda ne temiz hava bıraktık ne temiz su bıraktık ne de temiz orman bıraktık. Suların yataklarını değiştirdik, dereleri betonlara hapsetmeye kalktık, fay hatlarının üzerine evler inşa ettik. Sonra doğal afet diyoruz. Bu canların tamamı insan hatalarının kurbanları.”
 


Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Dursun Altıntaş, çalıştayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. TBMM’de 12 vekilden oluşan bir komisyonun hayvan haklarıyla ilgili bir yasa hazırladığını belirten Altıntaş, “Sokak hayvanlarının sorunları için hangi önerileriniz nelerdir?” sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Barınağı olmayan belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için sayıları sürekli artıyor. Çözüm olarak bu belediyeler dağlara, çöplüklere bırakıyorlar. Orada hayvanlar vahşileşip tekrar geliyor. Asıl çözüm her ilde ilçede barınak olması ve buralarda kısırlaştırılması. Hayvanseverler etraflarında çok olmasını ister ama hayatlarını sağlıklı yaşamaları gerekiyor. Bu hayvanların yaşaması için yeterli bütçeye kimse sahip değil. Yapmamız gereken şey kısırlaştırıp sayılarını azaltacağız. Faruk Özlünün girişimiyle yapılan hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezi açılırsa hızlı bir şekilde kısırlaştırma yapılır. Böylelikle hayvanlardan tedirgin olanlar da rahatlamış olacaklar. Sürü halinde gezen hayvanlar insanımızı korkutuyor. Tüm belediyelere düşen iş Düzce Belediyesinin öncülüğünde çözüm arayıp bulmak. Bu çalıştayın amacı da bu.”