EYT Bolu Düzce Sakarya (BDS) Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında EYT’lilerin çektiği sıkıntıları ve son gelişmeleri Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik dile getirdi. Dernek üyeleri ile birlikte Ankara’da bazı siyasiler ile kritik temaslarda bulunduklarını belirten Çelik, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Edil  yaptığı görüşmede EYT’nin taleplerini aktardı.

Çelik yaptığı açıklamada, “Pandemi bittikten sonra Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernekleri olarak ciddi bir çalışma hamlesi başlattık. Türkiye genelinde 23 Dernek ve 54 Temsilcilik ile sürece devam ederken yapılan çalışmalar ile derneklerin sayısını 25’e çıkartıyoruz ve her geçen gün bu sayı artmakta, ayrıca dernekler bölgelerinde, İlçe ve Belde teşkilatlarını kurmaya devam ederek üye sayılarını her geçen gün arttırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Çelik, derneklerin ve üyelerin her geçen gün artmasıyla birlikte iktidar ve muhalefetin dernekleri arayıp muhatap almasına değinerek, “İlk olarak İyi Parti’nin mecliste yapmış olduğu millet kürsüsü programı için 8 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’da Genel Başkanımız ve Marmara EYT Federasyon Başkanımız, TBMM İyi Parti grubunda veciz bir konuşma yaparak tüm problemleri ve çözüm yollarını anlattı. Akabinde aynı gün saat 14:00’da İçişleri Bakanlığında Yönetim Kurulu olarak alınan davet üzere gidilerek Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun Kızılcahamam kampında olması hasebi ile Bakan Yardımcısı Sn. Tayyip Sabri Erdil ile bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda EYT’nin talepleri olan ABO, Staj, GSS, Kanunlar ile Yaş Haddine Takılma, Kıdem Tazminatı ve Zorunlu BES vb. konularda kendilerine meseleleri hem sözlü hem de yazılı rapor olarak sunduk. Kendileri bizler konuyu gerekli mercilere ileterek sizlerin bu haklı taleplerini bizler Bakanlık nezdinle arkadaşlara iletip gerekli olan iletişimi sağlayıp en kısa sürede sizlere bilgi vereceğim diyerek bizlere teşekkür etti ve çalışmalarımızda başarılar diledi.” dedi.

Çelik konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Sonuç olarak derneklerin ve üyelerin artması ile Federasyon ve Konfederasyon oluşumları neticesinde bizlerin bu istikrarlı çalışmaları karşılık bulmaktadır. Bu minvalde bizlere destek olan derneklerimize üye olan herkese teşekkür etmeyi boynumuzun borcu biliriz. Bu davanın anlatımında bizlere destek olan yazılı ve görsel basında bizlerin haberini yaparak mağduriyet karşısında bizlerin yanında yer alan herkese ayrı ayrı şükranlarımızı sunarız.”