Düzce’de bayrama 1 kala çarşı-pazarda iğne atsan yere düşmez bir hareketlilik yaşandı. Bayram alışverişi için tercih edilen noktalardan biri de her bayram öncesi AVM’nin yanında kurulan giyim pazarı oldu. Mağazalara göre daha ekonomik ürünlerin satıldığı pazaryerindeki yoğunluk esnafın, uygun fiyatlar ise vatandaşların yüzünü güldürdü. Pazarcı esnafına mikrofon uzatan haber ekibimiz hem fiyatlar hem de pazar tezgahlarını dolduran ürünler hakkında hakkında bilgiler aldı.



“Fiyatlar 15, 20, 25 lira…”

Satışlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatih Eren Akdemir şu ifadeleri kullandı:

“Tezgahımızdaki yoğunluk çok güzel. Fiyatlarımız 15 liradan başlıyor. Yoğunluk süper. Güzel iş yaptık bu sene, alışverişten memnunuz. Fiyatlar 15, 20, 25 lira en pahalı ürünümüz 65 lira .”



“Bayram yoğunluğundan memnunuz”


Pazarda tezgah açan Fatma Tezel ise şunları kaydetti:

“Alışveriş çok iyi. Fiyatlarımız uygun. Bize yardımcı olup burayı açtıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bayram yoğunluğundan memnunuz. Eşarp ve şal satıyoruz biz.”



“Malın kalitesine göre değişiyor”


Tezgahlarda fiyatların kıyafetten kıyafete değişiklik gösterdiğini belirten Ömer Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genelde pazaryerleri tercih ediliyor. Çünkü daha ucuz ve daha uygun fiyatlar var. İyi mağazalara göre ucuz ben tişört satıyorum. Bendeki fiyatlar 30 lira 25 lira arasında… Malın kalitesine göre değişiyor, ben satışlardan memnunum.”



“Her şeyi 1 liraya satıyoruz”


Esnaf Nazmi Akçakoca da uygun fiyatla müşteri beklediğini aktardı. 

Akçakoca, “Her şeyi 1 liraya satıyoruz biz fiyatlarımız çok uygun olduğu için müşterimizde bizi tercih ediyor. Pazar durgun ama umudumuz var.” dedi.



“Gün geçtikçe yoğunluk artıyor”


Pazarcı Mehmet Can Uçan sattığı ürünler ve fiyatlarını şöyle bildirdi:

“Gün geçtikçe yoğunluk artıyor. 15 liradan 60 liraya kadar fiyat aralığımız devam ediyor. Tezgahımızda çanta ve oyuncak tarzı ürünlerimiz var.”            



“Geçimde sıkıntı var, vatandaşta para yok”


Satışlardan memnun olan çoğu esnafın aksine beklediği satışı yapamamaktan şikayetçi olan Yücel İnci ise şunları kaydetti:

“Şuanda çok fazla bir yoğunluk yok ama fiyatlar uygun satışlarda sıkıntı var. Geçimde sıkıntı var, vatandaşta para yok. Bayram üzeri olmasına rağmen alışverişler zayıf bu şekilde olmaması lazım. Vatandaşın çok sıkıntısı var esnafında sıkıntısı var. Zabıtayla ilgili sıkıntı yaşıyoruz belediyeyle ilgili sıkıntı yaşıyoruz yerler çok küçük fiyatlar çok yüksek esnafa yardımcı olmuyorlar esnafın üstüne çok geliyorlar. Tişört penye satıyorum fiyatlar 5 tl ile 15 tl arasında benim tezgahımda.”
 
Haber: C. ÜSTÜNER