Düzce'de yayaların kaldırımlarda yürümeye korkar olduğu günler kar yağışıyla birlikte tekrar başladı. Akıllara ise bu kaldırımları Düzce'ye kazandıran Mehmet Keleş geldi...



Şık görüntü mağdur etti
Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ilk döneminde daha şık bir görüntü ortaya koyacağı gerekçesiyle şehrin göbeğine döşenen mermer kaldırımlar, kış ayları gelip çattığında halkı mağdur etmeye başlamıştı.



İlk dönem yaptı, ikinici dönem 'tırtıkladı'
2004-2009 yılları arasındaki görev süresinde yaptırdığı kaldırım taşları yüzünden her kış döneminde vatandaşın tepkisiyle karşılaşan Keleş, ikinci döneminde ilk iş olarak 'tırtıklama' yöntemine başvurmuştu. Bu yöntemle; kaldırım taşlarının üst yüzeylerinin bir makine yardımıyla tırtıklanarak, kış ayları için daha kullanışlı hale getirildiği kamuoyuna yansımıştı.



Önlemler de kaymayı önlemedi
Ancak kaldırım taşları tırtıklansa da kayma tehlikesinin sürdüğü sokakta yayaların yaşadığı acı kazalarla gözler önüne serilmişti. Bunun üzerine tırtıklattığı kaldırımlara ek tedbirleri devreye sokan Keleş, "Kimyasal bir sıvıyla taşların üst yüzeylerini kaymayacak hale getirdik" açıklamasında bulunmuştu. Ancak tüm bu bilgiler ışında kayma olasılığı minimuma düşmesi gereken kaldırımlarda değişen hiçbir şey olmadı.



Başkanlar kaldırımları es geçti
Keleş'ten sonra göreve gelen başkanlar da kış aylarında yaşanması muhtemel kazalar ve gelecek tepkilere rağmen kaldırımlarda önleyici tedbirler almadı. Son yoğun kar yağışı sonrası etkili olan soğuk havayla birlikte buz tutan kaldırımlar vatandaşı isyan ettirdi.




"Korka korka yürüyoruz"
Doğru düzgün temizlenmediği ve tuzlanmadığı için tehlike teşkil eden kaldırımlarda yürümek zorunda kalan ve özellikle siyah taşların çok kaygan olması yüzünden düşme tehlikesi geçiren vatandaşlar, Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdikleri fotoğraflarla tepkilerini şöyle dile getirdi: "Yazık günah ya! Bu millet bunu hak etmiyor! Her kar yağdığında nice insanlar Düzce'nin mermer kaldırımlarında düşüyor, yaralanıyor. Türkiye'nin başka bir yerinde mermer kaldırım var mı? İnsanlar korka korka yürüyor."