Düzce Merkeze bağlı Bahçeköy’de hırsızlığın önüne bir türlü geçilemiyor. İki ay ara ile üç römorkun çalındığı köyde çok sayıda da hayvan hırsızlığı meydana geldi. Öncü Haber mikrofonuna açıklamalar yapan köy sakinlerinden Fahrettin Mecit, yetkililerden köylerindeki hırsızlığın önüne geçmelerini isteyerek, bu olayların artık son bulması gerektiğini belirtti.
 



“ Tahminim römorkları çalan hırsız aynı kişi”
Kamera kayıtlarının İstanbul’a gönderileceğini söyleyen Fahrettin Mecit şöyle konuştu:  “Bahçeköyü sakinlerindenim. Bizim bir arkadaşın evinden traktörü ile beraber römorku çalındı. 10 gün önce oldu bu olay. Benim römorkumda bir ay önce çalındı. Ama o arkadaşımın güvenlik kamerasın görüntülerinin haber yapılmasından sonra çalan hırsızlar römorku tenha bir yere bırakıp kaçmışlar. Benim evimin orada kamera olmadığı için bir delil yok. Ama tahminim römorkları çalan hırsız aynı kişi. Düzce Jandarma  Alay Komutanı kamera kayıtlarını İstanbul’a gönderecek. Buradan kendisine teşekkür ediyorum.”
 



“Artık evimizde oturamaz hale geldik”
Artık evlerinde oturamaz hale geldiğini belirten Fahrettin Mecit şunları söyledi: “Artık evimizde oturamaz hale geldik. Her sene böyle bu köy. Ama bu sene biraz daha fazla oldu. Bıktık artık bıktık. Bu hırsızlığın önüne bir türlü geçilemiyor. Biz alın terimiz ile kazanıyor ama hırsızlar gelip  çalıyor. Hırsız çıktı çıkacak gibi bir şey. Buradan sesleniyorum. Gelin çaldıklarını bırakın. Benim römorkumun rengi gri. Gören bulan varsa lütfen benimle irtibata geçti.”
 
“Ben bu mallarımı çöpçülük yaparak kazandım”
Hırsızlardan mallarını geri getirmesini isteyen Mecit şunlar kaydetti: “Yetkililerden köyümüzde meydana gelen hırsızlığın önüne geçmelerini istiyorum. Lütfen buna bir dur desinler.  Vicdanları varsa benim helal malımı geri getirsinler. Ben bu mallarımı çöpçülük yaparak kazandım. Akılları varsa benim römorklarımı geri getirsinler.”