Düzce'nin yüksek hızlı tren umutlarını yeniden yeşerten gelişme... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Düzce'yi de kapsayan güzergaha yeşil ışık yakmasından sonra hızlanan çalışmalar bugün devletin zirvesine sunulan raporla taçlandı. İstanbul'da düzenlenen bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, hızlı trenin Düzce'den geçmesinin daha verimli olacağını içeren raporu Erdoğan'a sundu.

Program sonrası Erdoğan ile özel bir görüşme yapan ve bu fırsatı değerlendiren Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar'ın, hızlı tren konusunda uzman Japon akademisyenlerin görüş ve çalışmaları ile desteklenen raporunu Erdoğan'a vererek, Düzce'nin bu projeyi yıllardır beklediğini aktardı. Rektör Çakar'ı dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, raporu inceleyeceğini ve ilgili bakanlıkla istişarelerde bulunacağını bildirdi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda aynı raporu sunmaya hazırlanan Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin'in de yine konuyu Erdoğan ile bire-bir görüşeceği öğrenildi. Bu önemli hamle ile Düzce hızlı tren projesine çok yaklaşmış oldu.