Düzce Belediyesi'nin uzun yıllardır sırtında kambur olan kurum artık gelir getirecek. Düzce Belediyesi Et Kombinası (mezbahane)'nın kiraya verilmesi için bugün ihale düzenlendi. Düzce Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ihaleye, besi çiftliği sahibi Servet Sivrikaya tek talipli olarak katıldı. Mezbahaneye talipli olan diğer şahıs ve firmalar ise evrak eksikliği nedeniyle ihaleye giremedi. Düzce'nin tanınmış iş insanlarından Servet Sivrikaya 86 bin 400 TL+KDV ile mezbahaneyi kiralamaya hak kazandı.

1. sınıf ruhsata sahip olan ve her gün yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanın kesildiği Düzce Belediyesi Et Kombinası belediyenin zarar eden kurumlarının başında geliyordu.

31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Düzce Belediye başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanan eski Bakan Dr. Faruk Özlü, A takımı olan yardımcıları ve danışmanları ile yaptığı toplantılarda, Düzce Belediyesi'nin tüm birimlerinin mali açıdan mercek altına alınması talimati vermişti. Bu doğrultuda mezbahanede inceleme yapan Sağlık Danışmanı Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Tuncer birçok usulsüz çalışmanın yanı sıra kurumun 2018 yılında hayvan kesiminden 753 bin 35 TL zarar ettiğini tespit etmişti. Bunun üzerine alınan ihale kararı sonucunda artık mezbahane zarar değil kar eder hale getirildi. Her yıl belediyenin kasasına KDV hariç 86 bin 400 TL girecek. Mezhahane çevresindeki yine belediyeye ait depolardan gelecek kiralar ile birlikte yıllık toplam gelir 250 bin TL'ye yükselecek.

Haber: C. ÜSTÜNER