Trafik kazalarının ardı arkası kesilmiyor. Kural ihlalleri birçok kazada sebeplerin başında yer alırken, trafikte araç ve yaya güvenliğini tehdit etmenin ötesinde vatandaşları da canından bezdiriyor.

İlimizde en sık rastlanan kural ihlallerinden biri olan kaldırıma araç park etme ve dolayısıyla kaldırımın işgaline sebep olma hususunda sıkıntılarını Whatsapp İhbar Hattı aracılığı ile ileten vatandaşlar, ‘Kaldırım işgallerini bildirmek için belediye beyaz masayı arıyoruz, onlar polisi arayın diyor, polis zabıtanın ilgilendiğini söylüyor’ diyerek yaşadıkları sorunu bizlerle paylaştılar.  



Sürücülerin araçlarını otopark yerine kaldırımlara çekmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar, muhatap bulmakta zorlandıklarını ve bireysel uyarılar ile soruna çözüm bulamadıklarını ilettiler. İnsanların rastgele araçlarını kaldırımlara çekmeleri nedeniyle apartman sakinleri arabalarını garajlarına koyamıyor. İhbar hattımıza gönderilen fotoğraflar kaldırım işgallerini tüm netliği ile gözler önüne sererken, apartman önlerindeki girişlerin ortak alan gibi rahatlıkla kullanılıyor olması pes dedirtti. 

Haber: S. AYAN