Düzce’de son günlerde alarm verecek kadar artan koronavirüs vaka sayısı üzerine maskesiz sokağa çıkmak yasaklanırken, böyle giderse tedbirlerin daha da sıkılaştırılması gündemde…

İki fabrikada karantina uygulaması başlatıldı

İl genelinde virüs şüphesi ile sağlık kuruluşlarına başvuran kişi sayısı giderek artıyor. Özellikle yüzlerce kişinin bir arada çalıştığı fabrikalarda bir kişide koronavirüse rastlanması hastalığın yayılma hızını arttırıyor. Örma Tekstil’den sonra Çilimli ve Akçakoca’da faaliyet gösteren iki sanayi kuruluşunda da bazı işçilerde koronavirüse rastlanması üzerine fabrikada üretim durduruldu ve karantina uygulaması başlatıldı.

Cuma gününden bu yana 13 vaka

Edinilen bilgilere göre; Öz Tekstil firmasında rahatsızlanan birkaç işçinin testi pozitif çıktı. Bunun üzerine fabrika ve çalışanlar karantinaya alındı. İlk vakaların görüldüğü Cuma gününden bu yana 13 işçide koronavirüs tespit edildi. Fabrikadaki diğer çalışanlar ve aileleri şimdi virüs endişesi yaşıyor.

Eşinde korona çıktı, bile bile fabrikada çalışmaya devam etti

Eşinde koronavirüs tespit edilen Öz Tekstil firması işçilerinden birinin bunu bile bile işe gitmeye devam ettiği ve daha sonra kendisinin testinin de pozitif çıktığı öne sürüldü. Hastalığın yayılma kaynağı olarak bu işçiye işaret ediliyor.

“Bulaştıktan sonra karantinaya almaya gerek yok”

Öte yandan söz konusu fabrikada çalışan bir işçi Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği mesajda, “Öz Tekstil firması hiç tatil yaptırmadı. Virüs oradan çoğaldı. 3-4 kişide virüs olunca fabrikayı karantinaya aldılar. Bulaştıktan sonra karantinaya almaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.

“Bu fabrikada sağlık önlemleri alınmadı”

Akçakoca sınırlarında bulunan bir fabrikada da pozitif vakaya rastlanması üzerine işçilerin karantinaya alındığı iddia edildi. Fabrikada çalışan bant şefinde koronavirüs tespit edilmesi üzerine Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü ve ardından 6 işçide daha virüse rastlandığı kaydedildi. Habe merkezimize ihbarı yapan işçi, “Devletimizin vermiş olduğu kararlara uyulsun. Bu fabrikada sağlık önlemleri alınmadı. Servislerde yan yana oturtuldu. Sağlık önlemlerine patron tarafından göz yumduruldu ve sonuç; pozitif vaka sonucu fabrika kapatıldı. Hastanede pozitif olanlara sorulsun. Onlar sağlık önlemleri alınıp alınmadığını daha iyi açıklayacaktır.”