Küresel salgın nedeniyle Türkiye’deki tüm illerde seyyar pazarcı esnafının çalışma şartlarını Valilik başkanlığında oluşturulan İl Hıfzısıhha Kurulu vermekte. Bulunduğu ilin dışında bir başka il veya ilçe pazarında satış yapmak isteyen pazarcılar, tezgah açmak istedikleri ilin Esnaf Odalarına kayıtlı olsalar bile o ilin Pandemi Kurulu kararı gereğince bunu yapamıyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Haluk Demir, bu konuyu gündeme getirerek pazarcı esnafının mağdur olduğunu vurguladı. Demir her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını belirterek  “Parti olarak esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Demir,  “Hangi il olursa olsun, o il içinde tezgah açmanın kurallarını Pandemi kurulu belirlemektedir. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nden gelen Pazaryerleri İlave Tedbirler kararına göre semt pazarlarında yeni düzenleme yapılarak il dışından pazarcı esnafı kabul edilmiyor. Şu anda Düzce pazarlarında, Düzce dışından gelen hiçbir pazarcı bulunmuyor, tezgah açamıyorlar. Bolu’da da bu yönde bir karar var. Ne Odalar ne de belediyeler bu konuda yetkili değil. Kararları o ilin valisinin başkanlık ettiği İl Hıfzısıhha Kurulu almaktadır’ dedi.