Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Düzce’deki liseler öğrencilerinin sıralamalarını açıklamaya başladı.

Düzce’nin köklü özel okulları arasında yer alan ve her yıl sınavlarda aldığı Türkiye derecesi ile adından söz ettiren Kültür Anadolu ve Fen Lisesi kurucusu Hasan Aktürk, başarı sağlayan öğrencilerle birlikte kameralar karşısına geçti.




“Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz”

Düzce’nin başarısını arttırmaya yönelik geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de çalışmalar yapacaklarını kaydeden Hasan Aktürk, şunları söyledi:

“Bu yıl 2.5 milyon öğrencinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın sonuçları bugün açıklandı. Biz de Düzce Kültür Fen Lisesi olarak ilk mezunlarımızı veriyoruz. Daha önceki yıllarda Düzce Kültür Anadolu Lisesi olarak Türkiye’nin önemli üniversitelerine öğrencilerimi yerleştirmiş, ilk 500 içerisinde yer alma başarısı gösteren öğrenciler yetiştirmiştik. Bu yıl Fen Lisemizin ilk mezunlarıyla ilk 10 binde 10 öğrenci, ilk 20 binde 20 öğrenci ve ilk 50 binde 36 öğrencimiz iyi puan ve sıralama alarak başarı gösterdiler. Özellikle Beyza Ceren Sezdi, ilk 800’e girerek sayısal puanlamada ilimizin birincisi olmuştur. Yine binli rakamlarda ve ilk 2 bin arasında yer alan öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz.”

“Farkındalık oluşturduk”

Bu sene verdikleri ilk mezunlarıyla Düzce’nin üniversiteye giriş sınavlarında başarısını arttırmaya yönelik bir farkındalık oluşturulduğunu belirten Hasan Aktürk, Ankara ve İstanbul’da önemli liseleri kazanan öğrencilerin kendilerini tercih ettiğini belirterek şöyle konuştu:

 “İlk mezunlarımızla Düzce’mizin üniversiteye giriş sınavlarında başarısını arttırma anlamında bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Öğrencilerimiz liseye giriş dönemlerinde de Ankara ve İstanbul’un çok önemli okullarını kazanmışlardı ama onlar bizi tercih ettiler. Şu an eğer isterlerse en az 20 öğrencimiz Tıp Fakültelerine yerleşebilecek puanları kazandılar. Öğrencilerimizi kutluyor, müdürlerim, rehber öğretmenimiz ve diğer öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda başarıyı daha da arttırarak Düzce’mizin sınav sonuçlarında başarıyı üst sıralara çekmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.”


Düzce birincisi: Beyza Ceren Sezdi


YKS 2019 sonuçlarının açıklanmasının ardından Düzce birincisi de belli oldu. Sayısal puanlamada Türkiye genelinde 834. sırayı alan Beyza Ceren Sezdi, “Elimizden geldiğince çok soru çözmeye çalıştık. Belli bir soru sınırlaması yapmadım.” dedi.

Hedefinin bir Tıp Fakültesi olduğunu da aktaran Sezdi, Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazanabileceğini belirterek şunları kaydetti: 

“Öğretmenlerimiz çok tecrübeliler. Müdürümüz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz bizlere çok destek oldular. Tek başımıza bunu başarmamız mümkün değildi. Ortam çok önemliydi. Hep birlikte çok çalıştık. Her zaman Tıp Fakültesi öğrencisi olmak istemişimdir. Hacettepe Tıp Fakültesi’ne yerleşebilecek bir durumdayım şu anda.”

Dereceye giren diğer öğrenciler konuştu

Türkiye genelinde 1326. olan Hayrullah Burak Çaloğlu, tahmin ettiklerine yakın bir sıralama elde ettiğini belirterek hangi bölümü okuyacağı konusunda kararsız olduğunu söyledi. Murat Çaloğlu sözlerine şöyle devam etti:

“ Mühendislik ve Tıp Fakültelerine yerleşebiliyorum. Sadece okulda çalışmak yeterli değil. Evde de sıkı bir çalışma içerisinde olmak gerekiyor. Soru bazlı çalışmadım. Benim için önemli olan konuları bitirmekti. Sıralama olarak kitapçıkta verilen sıralamayla çözmeyi tercih ettim. Süre kontrolümü bu şekilde daha rahat yapıyordum.”



“Günlük belli bir soru sayım yoktu”


Hedefinin ODTÜ ya da bir mühendislik fakültesinin olduğunu söyleyen Türkiye 3163.sü Kaan Özkan, her zaman bir şeyler üretmek istediğini ve bu nedenler mühendis olmayı hedeflediğini belirtti.
Türkiye genelinde sıralaması 4657. Olan Eren Güney ailesinin desteğini arkasında hissedince başarıyı elde ettiğini belirterek şu şekilde konuştu:

“Belli programlar dahilinde çalıştım. Ailemin desteğini de arkamda hissedince başarı gelmiş oldu. Günlük belli bir soru sayım yoktu. Benim sıralamam 4657. Tıp Fakültesi kazanabiliyorum ama asıl olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği istiyordum. Ama tercihlerimin arasında Tıp Fakültesi de yer alacak”



“Beyin cerrahisi bölümünü istiyordum”


YKS 2019’da Türkiye 6274.sü olan Ayşe Başaran, “ Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni istiyorum. Aslında beyin cerrahisi bölümünü istiyordum. Fakat şu an doktorluğun tüm branşları olabilir benim için” dedi.

Haber: M. KADAŞ
Görüntü: T. AKARSU