Düzce'de bir vatandaş daha duyarlı hareketiyle takdir topladı. Otobüs şoförü Engin Demir, sefer sırasında yol kenarında görüp otobüsü durdurarak yerden aldığı cüzdanı sahibini ulaştırılmak üzere polise teslim etti.


Edinilen bilgilere göre; Kalıcı Konutlar-şehir merkezi hattında sefer yapan şoför Engin Demir, Kalıcı Konutlar 12. Bölge Esentepe Mahallesi mevkiinden geçerken yol kenarında bir cüzdan olduğunu fark etti. Hemen otobüsü durdurup araçtan inen Demir, cüzdanı yerden aldı. İçinde bir miktar para ve kredi kartlarının yanı sıra engelli kartı da olduğunu gören duyarlı şoför, hem sahibini bulabilmek hem de yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için bankalarla irtibata geçti.


Ardından polisi arayarak sefer bitiminde bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırılmak üzere polise verdi. Polis ekipleri M.F.S. isimli vatandaşa ait olduğu tespit edilen cüzdanı otobüs şoförü Engin Demir'den tutanakla teslim aldı.

Yol kenarında bulduğu cüzdanı polis teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demir, şöyle konuştu: "Kalıcı konutlar bölgesinde otobüsümle seyir halindeydim. Yolun kenarında cüzdana benzer siyah bir şey gördüm. Aracı durdurup baktım cüzdan. Cüzdan sahibi Furkan isminde engelli birisine ait olduğunu gördüm. İçinde paralar, kredi kartları, engelli kartları vardı. Önce bankaları arayıp sahibine ulaşmak için yardım istedim ve kartları iptal ettirdim. Banka cüzdan sahibine ulaşamadı. Bunun üzerine sahibini bulabilmek için emniyet güçlerine haber verdim. Cüzdanı polise teslim ettim."
HABER:C.ÜSTÜNER