Düzce Üniversitesi öğrencileri, Düzceli gençler ve il dışından gönüllü katılımcılardan oluşan "Yardım Gönüllüleri” Topluluğu, maddi durumu iyi olmayan ailelerin dertlerine derman olmak için çalışıyor. 


Sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyalarla daha geniş kitlelere ulaşan topluluk, ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahibi olan her vatandaşa yardım eli uzatıyor.

Başlattıkları kampanyaların büyük destek gördüğü "Yardım Gönüllüleri” Topluluğu, topladıkları bağışlarla yüzlerce insana umut olmaya devam ediyor.

Sosyal medyada ihbarları alan ve harekete geçen gençler daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak, umut olabilmek için seslerini daha çok kişiye duyurmayı hedefliyor.

Sınırsız sofra kardeşliği

Her ay gerçekleşen “Sınırsız Sofra Kardeşliği” etkinliğinde gönüllüler, bir aile belirleyip sorunlarını gidermek için çalışmalar yapıyor.





Son olarak Düzce’de 4 kadın, 10 çocuğun bir arada yaşadığı Iraklı bir ailenin evini ziyaret eden gönüllüler, birlikte yenilen yemeğin ardından, ailenin sorunlarına kulak verdi.

Kalabalık olmaları nedeniyle şuana kadar kaldıkları evlerden çıkartılan aile için uygun bir ev arayan gönüllüler bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, gelecek destek için de kendileri ile iletişime geçilmesini bekliyor.



Öte yandan okuyan ve çalışan gençlerden oluşan yardım topluluğu kendi sosyal hayatlarındaki zorlukları aşmaya gayret ederken projeleri ve kampanyaya ilişkin bilgi veren, Üniversite öğrencisi Berkan Narinç, mikrofonumuza şöyle konuştu:

"Bir mümin kardeşinin derdiyle dertlenip dava edinen, onların ihtiyaçlarını temin etmeyi kendisine vazife bilen ve hiçbir kar amacı gütmeden umut olup gönülleri fethetmeye devam eden bu gençlerin çabası akranlarına  güzel bir emsal teşkil ediyor.”


Haber: K.MELİKOĞLU