Şehir merkezinin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi için hazırlanan yeni proje kapsamında Düzce Belediyesi eliyle çalışmalar devam ederken, uygulamadaki sorunlar vatandaşı çileden çıkartıyor.
Caddenin tamamında bisiklet ve elektrikli bisikletlerin kullanımı için demir korkuluklar yerleştirilerek ayrılan geniş alan nedeniyle daralan yolda bir de araç parkına izin verilmesi sürücüleri isyan ettirdi.
Caddenin doğu-batı yönünde tramvay hattı sökülüp asfalt dökülerek oluşturulan yeni bisiklet yolu kullanıma açılırken, sağ şeritte tek sıra halinde ücretli araç parkına devam edilmesi tepki çekti. Öncü Haber Merkezi’nin telefon yağmuruna tutan tepkili Düzceliler, uygulamadaki yanlışlıklar yüzünden halkın mağdur edilmesini eleştirdi. Bunun üzerine soluğu İstanbul Caddesi’nde alan Öncü Haber ekibi, vatandaşa mikrofon uzattı. Görüşlerini aktaranlar, bisiklet yolunun fazla geniş olduğuna dikkat çekerken, hal böyle iken neden parklanmaya devam edildiğini sorguladı. İşte vatandaşın yorumu:
“Bisiklet yolu güzel bir çalışma ama araç parkını kaldırması gerekiyor belediyenin. Bu caddeden araç parkı kalkmazsa rezillik olur.”
“Trafik kilit görüyorsunuz. Bisiklet yoluna o kadar geniş yola ne gerek var ya da parkı kaldırsınlar.”
“Bu yolu ya tamamen kapatacaksın trafiğe ya da yayaya açacaksın. Yani alternatif yollar kullanacaksın başka çaresi yok.“