Lisede eğitim-öğretim gören sosyal güvenceden yoksun öğrencilere eğitim yardımları devam ediyor. Avrupa Birliği, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile aday ülkelere finansal yardım sağlarken, bu kapsamda Türkiye'de okullara katılımın arttırılması için “Şartlı Nakit Transferinin Etkisinin Güçlendirilmesi Projesi" hazırlanarak, Türkiye’de uygulanmaya başlandı.

Projenin Düzce ayağında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından lisede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileleri tespit edilerek bu projeden faydalanmaları sağlandı.



Düzce Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen projede ile lise öğrenimlerine devam eden her bir öğrenci için 214,44 TL olmak üzere 205 aileye toplam 43 bin 960 liralık yardım, PTT aracılığıyla ödenerek, annelerin hesaplarına aktarıldı.

Valilikten yapılan yazılı bilgilendirmede Lise Teşvik Yardımı’ndan faydalanma şartları şöyle sıralandı:
“Başvuru yapan kişinin yaşadığı hanede sosyal güvenceli herhangi bir bireyin olmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun tespit edilmesi gerekir. 16-21 yaş arası  örgün eğitime katılan lisede eğitim alan tüm öğrencilere öğretimini bitirene kadar verilir. Yatılı devlet okullarında okuyan ya da açık liseye devam eden çocuklar bu yardım türünden faydalanamaz.”