Azmilli Mahallesi Gazhane Caddesinde park halindeki bir aracın motoruna giren kedi yavrusu Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından büyük uğraşılar sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Düzce’ye çalıştığı tekstil firmasının pazarlama işleri için gelen Adem Özdal sabah konakladığı otelden çıktığında otomobilin camında bir not fark etti.
Otomobilin camında bulduğu ‘Aracınızın motorunun içinde kedi var. Lütfen dikkat edin’ şeklinde bir uyarı yazısını gören Özdal, kediyi bulunduğu yerden kendi çabalarıyla çıkarmaya çalıştı. Özdal kedi yavrusunu otomobilin motor bölümünden çıkaramayınca Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden destek istedi.



Kaza Kırım aracıyla bölgeye gelen itfaiye ekipleri ve araç sahibi Özdal kedi yavrusunu bulunduğu yerden çıkaramayınca otomobil, İtfaiye Müdürlüğünün bahçesine getirildi. İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat ve ekibi kedi yavrusunu bulunduğu yerden çıkarmak için seferber oldu.  



İtfaiye görevlileri kedi yavrusunu eliyle motor bölümünün altında durduğu yerden kurtardı.



Özdal itfaiye ekiplerine teşekkür ederek olay hakkında “kedi yavrusunun otomobilin motorunun sıcaklığından faydalanmak için motor bölümüne girdiğini tahmin ediyorum. Sabah geldiğimde duyarlı vatandaşlar otomobilin camına “aracınızın motorunun içinde kedi var. Lütfen dikkat edin” şeklinde bir uyarı yazısı yazarak bıraktıklarını gördüm. Bende buradaki itfaiyeci arkadaşlara haber verdim. Saolsunlar yardımcı oldular” dedi.



Özdal, kedinin kurtarılmasının ardından itfaiye müdürlüğünden ayrılırken motor kısmından çıktığında korktuğu görülen yavru kediye süt verilerek barınması için ortam hazırlandı.