Her yıl büyük bir özlemle beklediğimiz 11 ayın sultanı Ramazan, bugün açılacak oruçla sona erecek, bayram heyecanı başlayacak. Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan yarın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bayram namazı saatine göre; Düzce'de bayram namazı saat 06:05'te kılınacak.

Çarşı-pazarda bayram hareketliliği

Yarın başlayacak (4 Haziran) Ramazan Bayramı nedeniyle Düzce'de çarşı-pazarda yoğunluk göze çarptı. Bayramların vazgeçilmezi şeker ve çikolata satan işletmelerde hareketlilik yaşanırken, geleneksel ürünler; lokum ve pişmaniye de ilgi odağı oldu. Bayramda sevdiklerini mutlu etmek isteyen vatandaşlar soluğu hediyelik eşya satan dükkan ve giyim mağazalarında alırken, satışlar esnafın yüzünü güldürdü.

Ramazan sonrası yeme-içmeye dikkat!

Diğer taraftan Ramazan'ın sona ermesiyle birlikte evlerde de bayram telaşı başladı. Misafirler için tatlı ve hamur işleri hazırlanırken, uzmanlar, Ramazan sonrası sindirim problemleri yaşanmaması için yiyecek ve içecek seçimlerine dikkat edilmesi uyarısı yapıyor.

Kardeşlik ve dayanışma duygularının daha da güçlendiği, kırgınlıkların ve dargınlıkların bir kenara bırakıldığı şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle... İyi bayramlar...

Haber: C. ÜSTÜNER