Düzce’nin trafikte can damarlarından olan Fiskobirlik Kavşağı, geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi’ne bağlı ekiplerince kapatılmıştı. Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti Öncü Haber mikrofonlarına dile getirmişti.



Kavşağın kapatılma kararına gelen tepkiler çığ gibi büyürken, İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı basın açıklaması düzenledi. Fiskobirlik Kavşağı’nın Bolu Caddesi mevkiinde düzenlenen basın açıklamasında İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, kameraların karşısına geçti. 
 


“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”


Açıklamasına, “Düzce’nin gündeminde sıklıkla tartışılan ve birçok mahallenin, binlerce insanın mağdur olduğunu düşündüğümüz bir yol kapatma kararıyla ilgili bir araya geldik.” diyerek başlayan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şöyle konuştu:

 “Sınırların kalktığı, medeniyetin önündeki engellerin yok edildiği bir çağda, memleketimizde yolların kapatılmasını, insanlarımızın yaşamlarının zorlaştırılmasını anlayamamaktayız. Evrensel hukuk, karanlık Ortaçağ sonrası, insan merkezli bir yapı ile çalışmaya başlamıştır ki bizim kültürümüzde insan merkezli yönetim anlayışı çok daha eskilere dayanmaktadır. Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e en temel nasihati olan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” cümlesinden hareketle devlet dediğimiz mekanizmanın milletine hizmet etmek amaçlı olduğunu unutulmamalıdır.”
 


“Belediyeyi, Düzce kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyoruz”

Hukuki olan her kararın “adil” olması gerekliliğini vurgulayan ve her hukuki kararın da kamu vicdanında sorgulanabileceği gerçeğinin altını çizen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şöyle devam etti:

“Hukuki olan her kararın ‘adil’ olması gerekliliğinden ve her hukuki kararın da kamu vicdanında sorgulanabileceği gerçeğinden hareketle, Fiskobirlik Kavşağı olarak bilinen ve şu an bulunduğumuz alanın trafiğe kapatılması noktasında; her ne kadar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınmış olsa bile yerel yöneticilerimizin ve özellikle de Belediye Başkanlığı’mızı bu karar üzerinde çalışmaya, kararı sorgulamaya ve Düzce kamuoyunu bilgilendirmeye davet etmenin Düzce’de yaşayan bireylerin en doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz.”
 


“Düzce, Doğu ve Batı olarak ikiye bölündü”

 
Kavşağın kapatılmasıyla Düzce’nin Doğu ve Batı olarak ikiye bölündüğünü söyleyen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Asar Deresi baz alındığında gerek otoban bağlantısı sebebi ile gerekse de farklı gerekçelerle kentin yollarının kapatılmasından sonra, Fiskobirlik Kavşağı’nın kapatılması Düzce’yi Batı ve Doğu doğrultusunda ucu kapalı bir şekilde ikiye bölmüştür. Bu durumdan mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için adımlar atılmalı ve alternatif çözümler üretilmelidir.”

Kavşakla ilgili çözüm üretme adına öneri sunuldu mu?
 
İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Fiskobirlik Kavşağı’nın kapatılmasından yola çıkarak yetkililere şu soruları sordu:
 
“1)Fiskobirlik Kavşağı için Düzce Belediyesi, Anadolu Otoyolu bağlantısının kurulması esnasında karayollarından alternatif bir çözüm talep etmiş midir? Ettiyse, Karayolları’nın bu talebe olan cevabı ne olmuştur?

2)İlgili kavşağa çözüm üretme adına Karayolları bir öneri sunmuş mudur? Örneğin; viyadük yapılması ile alakalı bir çalışma veya öneri gündeme gelmiş midir?

3)Bu öneri gündeme geldiyse ilgili viyadük veya geçit ne zaman ve hangi şartlarda yapılacaktır?

4)Yerel sorunları, yerel yöneticilerin daha iyi bilmesi varsayımından hareketle, yerelde Karayolları’nın bu yolu kapatıp kendir ‘bir kere daha’ kendi içerisinde bölmesinden zarar gören tüm Düzce halkı ve özellikle ilgili bölge insanının bu mağduriyetinin çözümü için ne gibi adımlar atılacaktı? Yoksa Karayolları Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu bu bölge halkının önceliklerini görmezden gelen uygulamasına boyun mu eğilecektir?”
 
Her zaman Düzce insanının daha iyi şartlarda yaşamayı hakettiğine inandıklarını söyleyen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, sözlerini şöyle noktaladı:
 
“Bizler, her zaman Düzce insanının daha iyi şartlarda yaşamayı hakettiğine inanan bireyler olarak gerek yukarıda sorduğumuz soruların gerekse de ilgili yol kapamanın verdiği zararın telafisi adına süreci takip edeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”
 
 

“Sorunu TBMM’ye taşıyacağız”


Basın açıklamasının ardından bir vatandaş, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in yanına giderek Fiskobirlik Kavşağı’nın kapanmasından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Vatandaş, şunları söyledi:

“Ambulans 15 dakikada geliyor. Yolu uzadığı için hastaneye geç kalıyor. Ne validen memnunuz, ne belediye başkanından memnunuz ne de hükümetten memnunuz. Bıktık biz de. Aşağıda, Çoban Kavşağı’ndan geçiyorsun. Orada da ışıklar var. Bizim çektiğimizi Allah size çektirmesin. Can mı önemli yol mu önemli? Belediye başkanlığı için 3 dönemdir oy veriyoruz.”

Vatandaşın serzenişine, birlik olarak sorunun çözülmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şu ifadelerde bulundu:

“Biz Belediye Başkanı’mıza öyle demeyelim. Durumu hep beraber çözelim. Biz bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşıyacağız.”

Haber: M. KADAŞ
Görüntü: C.A. KUŞ