Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’yle bir araya geldi.

İlk olarak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü makamında ziyaret eden TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, hazırlamış oldukları dosyaları Başkan Özlü’ye teslim ederek projeler ve belediyeden talep edilen destekler konusunda bilgiler verdi.

İŞGEM’i gündeme getirdi

TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, bazı illerde başarıyla çalışmalarını sürdüren, KOSGEB ve belediyelerin ortak iştirakleri statüsündeki İŞGEM (İş Geliştirme Merkezleri) konusunu gündeme getirerek bunun Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM) olarak faaliyete alınması, KİŞGEM’in ağırlıklı olarak kadınlara hitap edecek bir kurum olması dolayısıyla da konumunun büyük önem arz ettiğini söyledi.

“Üretici Kadın Pazarı” beklentisi

Tüysüz, mümkün olan en merkezi konumda Belediye, Özel İdare veya Valiliğe ait kullanımda olmayan bir binanın tahsis edilmesinin doğru olacağını, ayrıca bu alanlarda üretim yapacak olan kadınların ürünlerini satabilecekleri bir “Üretici Kadın Pazarı”nın kurulmasını talep ettiklerini, bu pazar alanının da yine şehir içinde ve yaya trafiğinin olduğu bir noktada olmasını dilediklerini ifade etti.

“Kamu kurumlarımızın destekleri bizler için çok önemli”

Projelerin birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyen TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, “Kadınlarımızın ekonomiye daha çok katılımını sağlamak, katma değeri yüksek üretimlere yönlendirmek ve Düzce markalarını oluşturabilmek için KİŞGEM, Kadın Pazarı, Kadın Kooperatifi gibi çalışmalarda belediyemizin ve diğer paydaş kamu kurumlarımızın destekleri bizler için çok önemli. Devletimizin ve yerel yönetimlerimizin bu anlamda biz sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapması ve kadınlara yönelik ekonomik faaliyetler yürütülmesi konusunda kararlılık sergilenmesi bizleri daha da teşvik ediyor.” ifadelerini kullandı.

Destek istediler

Son olarak Coğrafi İşaretli ürün geliştirilmesi konusundaki çalışmalarını da Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye aktaran KGK üyeleri, tüm projelerin hem belediye hem de diğer kamu kurumları tarafından desteklenmesini talep etti.

Başkan: Gerekli desteği vermeye çalışacağız

TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Özlü de hazırlıklarından dolayı Kadın Girişimciler Kurulu’na teşekkür etti. Tüm projelere zaman içerisinde gerekli desteği vermeye çalışacaklarını belirten Özlü, belediye birimleri ve yöneticilerinin de olacağı birkaç toplantı daha organize edilerek projelerin sonuca ulaştırılacağını da sözlerine ekledi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ile de bir araya gelen Düzce KGK üyeleri, aynı konu ve dosyaları Gösterişli ile de paylaşarak destek sözü aldı.

Haber: C. ÜSTÜNER