Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid – 19 salgınında kâbus devam ediyor. Türkiye’de vaka sayılarına her geçen gün yenileri eklenirken, Düzce Valisi Cevdet Atay’da salgına karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Vali Atay, bugün hafta sonu olmasına rağmen şehir merkezinde bulunan AVM, kafeterya ve restoranları denetledi. Denetimlerde Vali Atay’a Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Okan Özkasap eşlik etti.

Yapılan denetimlerde Vali Atay vatandaşlara maske dağıtırken, Kafeterya ve restoran işletmecileri ile personelleri salgına karşı alınan doğru maske kullanımı, sosyal mesafe kuralı ve hijyen konularında uyarıldı.

Çalıştıkları Kafeterya ve Restoranlarda Pandemi Gözlemcisi olarak görev yapan personelden de bilgi alan Vali Atay, alınan tedbir ve kurallara uymayan işyeri çalışanları ile müşterilerin derhal kendilerine bildirilmesini istedi. 

“İşyerlerinde Pandemi İşyeri Gözlemcilerini gördükçe mutlu oluyorum”

Denetimler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, “Sağ olsunlar arkadaşlarımıza denetimlerimizi sürdürüyoruz. Girdiğimiz işletmelerde söylediğim gibi bir tek amacımız var. Vatandaşlarımızın sağlığı ve vatandaşlarımız sağlıklarını yarınlara taşısınlar diye hepimiz kurallara uyacağız. Pandemi iş yeri gözlemcilerimiz gördükçe mutlu oluyoruz. Bunu daha çok yaygınlaştıracağız. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Düzce’de pandemi iş yeri gözlemcileri bizden sertifikalarını alarak işlerine başladılar. Onların oradaki amacı ve görevi vatandaşların sağlığını korumak ve içerideki oturma mesafesini düzenlemek. İç içe oturma durumunda nefesler birbirine geçtiği için arkadaşlarımız mesafe konusunda sürekli uyarıcı olacaklar. Ekiplerimiz ile whatsapp ağı kurduk. Bizlerle sürekli iç içe olacaklar. İletişim halinde olacaklar. Olumsuz bir durum olduğunda bizim ekip arkadaşlarımıza durumu iletiyorlar. Zaten bizim ekip arkadaşlarımız bütün denetimlerini düzenli olarak yapıyorlar” dedi. 

“Vatandaşlarımız ev gezmelerine biraz ara versinler”

Pandemi döneminde vatandaşların ev gezmelerine ara vermeleri çağrısında bulunan Atay, “Vatandaşlarımıza çağrımı tekrar yineliyorum. Ev gezilerine biraz daha ara versinler. Vatandaşlarımıza özellikle söylüyorum. Toplu taşımada kimse ayakta yolculuk yapmasın. Ayakta yolculuk yapmaya müsaade eden şoförlere gerekli cezai işlemler de uygulanacak. Lütfen herkes maskesini yapsın. Vatandaşlarımızı uyarıyorum. Gerekli cezalandırma yapılacaktır. Evi kalabalık olan vatandaşlarımızda pozitif bir vaka görüldüğünde ise vatandaşımız normal olarak ailesine virüsü bulaştırmak istemez. Bu gibi durumlarda da biz ne gerekiyorsa yapacağız. Bizler onları misafir edeceğiz” diye konuştu.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr