Düzce'de kötü bir alışkanlık olan kaldırıma park etme eyleminden vazgeçmeyen sürücüler yüzünden yayalar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Uyarı ve cezai yaptırımları umursamayıp 'kestirme' düşüncesiyle kaldırıma bırakılan araçlar hem yayaların hem de engelli vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oluyor.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderilen son usulsüz parklanma fotoğrafları ise 'Pes' dedirtti. Eski Bolu Caddesi üzerindeki kaldırıma 3 otomobilin birden yan yana park etmesi yüzünden yayalar güçlükle ilerleyebildi. Burunları yola doğru gelecek şekilde kaldırım girişine bırakılan araçların özellikle engelli vatandaşlar için çizilen sarı çizgileri kapatması sorumsuzluğun son halkası oldu.

Sırf kendi gidecekleri yere daha yakın olduğu için kaldırımları araçlarıyla kaplayan duyarsız sürücülere 'Dur' demek için denetim ve cezaların daha da arttırılması gerektiğine işaret eden vatandaşlar, 'Kaldırımlar yayaların mı, araçların mı belli değil! Cezalar iki katına çıksın bakalım böyle rahatça araçlarını bırakabiliyorlar mı?' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ