Düzce İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları bugün yapılan ilk oturumla başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal’ın başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, açılış ve yoklama ile başladı.

Bir önceki birleşime ait karar özetlerini kapsayan tutanağın okunması ile devam eden toplantıda, gündem maddeleri ele alındı.

Bir önceki toplantıda karara bağlanan merkeze bağlı Bahçeşehir Bölgesi Güzelbahçe Mahallesi’nde bulunan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı 10 Şubat 2018 tarihinde açılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kütüphanesi’nin ihtiyacı doğrultusunda aynı iş merkezinde bulunan yanındaki işyerinin kamulaştırma işleminin yapılarak, Düzce İl Özel İdaresi adına tescili gerçekleştirildiği bildirildi.

İş yerinin kütüphane faaliyetlerinde kullanılması için yapılması gereken tamir ve tadilatın Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait olmak kaydıyla, bahse konu işyerinin Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kütüphanesi adına tahsis edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Devamında Düzce İl Özel İdaresi’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere servis minibüsü alınması talebinin görüşüldüğü toplantı, valilik ve başkanlık makamlarından gelen tekliflerin değerlendirilmesi ile sürdü.

İhtisas Komisyonlarından gelen raporların görüşülüp karara bağlanması sonrası meclis başkanlığına verilen önergelerin görüşülmesi ile toplantı sona erdi.