Tuncay Şahin’in başkanlık koltuğunda oturduğu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, basına kapalı meclis toplantılarını gelenek haline getirdi.

Karşı çıktığını şimdi kendi uyguluyor

Her ayın ilk haftası yapılan ancak basına gün ve saat hakkında hiçbir bilgi verilmeyen toplantıdan yine kamuoyu TSO’dan gelen yazılı ve fotoğraflı bilgilendirme ile haberdar oldu.

Düzce’nin en büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu olan TSO’nun kapalı kapılar arkasında gündem maddelerini görüşmesine geçmişte en çok karşı çıkan isim olan şimdiki Başkan Tuncay Şahin’in neden yönetime geldiğinde bu tutumunda vazgeçtiği irdelenir oldu.

Kendisinin meclis üyesi, Fahri Çakır’ın ise TSO başkanı olduğu dönemde meclis toplantılarına basın mensuplarının alınmamasına tepki gösteren ve hatta kendisine yakın olan medya patronları ve gazetecilere bilgi servis eden Şahin, sanılanın aksine başkan olduktan sonra basına kapıları açmadı. Her ay toplanan ve Düzce ekonomisine yön veren önemli kararlar alan meclisin, kamuoyuna açık şekilde yapılması gereken toplantısı yine sanki gizlenecek bir şey varmış gibi basından habersiz yapılıyor.



Sanayici için Düzce TSO’da yaprak kıpırdamıyor

‘Toplantı yapıldı’ şeklinde gönderilen basın bildirisinde ise birkaç cümle ile üstün körü açıklama yapılıyor. Etkinlik ve işbirlikleri gibi TSO’nun aslolan görevlerinden uzak konuların bilgilendirmesi yapılırken, ekonomik darboğazın günden güne kendisini hissettirdiği şu günlerde, sanayicinin sorunlarına ve taleplerine karşılık bulacak hiçbir çalışma için Düzce TSO’da yaprak kıpırdamıyor.

Kamuoyunun içeriğini bilmediği “yoğun” toplantı

İşte basına kapalı şekilde yapılan son Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan meclis toplantısına ilişkin TSO’dan gelen açıklama:

“Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan meclis toplantısı Düzce Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin açılış konuşmasıyla başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahi geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faaliyetleri meclis üyelerine aktardı. Şahin’in konuşmasının ardından aylık mizanlar görüşüldü. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından söz alan Düzce TSO Meclis Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Çakır, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Trakya Bölge Odaları Kardeş Oda Protokolleri ziyaret programı ve buradaki izlenimleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Meclis toplantısının kapanış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Dertli, yoğun geçen gündemi en iyi şekilde değerlendiren ve çalışmalara katılım sağlayan meclis üyelerine teşekkür ederek meclis toplantısını sonlandırdı.”